15 ilde sokak kısıtlaması iptal edildi

Aralarında Van'ın da olduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması iptal edildi.

15 ilde sokak kısıtlaması iptal edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamalarla ilgili açıklamasını Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Aralarında Van'ın da olduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması iptal edildi. Van dahil  15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması iptal edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

"Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

"Vaka sayıları yeniden bini buldu"

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

"Kısıtlama kararını yeniden gözden geçirdik"

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

"Vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı"

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Maske, mesafe ve temizlik uyarısı

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, maske-mesafe-temizlik kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2020, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29