'2 Nisan, 'Dünya Vanlılar Günü' ilan edilsin'

Son yıllarda hep Van sorunlarının Meclise taşınması için çabalayan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 2 Nisan tarihinin ‘Dünya Vanlılar Günü’ ilan edilmesi için Meclis'e önerge verildiğini belirtti.

'2 Nisan, 'Dünya Vanlılar Günü' ilan edilsin'

   CHP Van İl Başkanı Kurukcu, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın kendileri aracılığıyla 2 Nisan tarihinin Dünya Vanlılar günü ilan edilmesi için meclise soru önergesi sunduğunu belirtti.

   Van'ın kurtuluşunun 100. yılı olan 2 Nisan’a sayılı günler kala, bu tarihin Dünya Vanlılar Günü olarak resmiyet kazanması için çalışmalar sürüyor.

   CHP’nin Vanlıları ve Van dostlarını heyecanlandıracak girişimde bulunduğunu belirten CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

   Kurukcu, daha önce yaptığı açıklamada ise “Bu fikir çok doğru, ilgi çeken, birleştirici, kaynaştırıcı ve karşılık bulan öneridir. Van'ın tarihi ve kültürel mirası düşünüldüğünde heyecan verici olduğunu belirteyim. Özünde sevgi, kardeşlik, Van'ın sıcak yüzünü yansıtan Dünya Vanlılar Günü ilan edilmesinde geç kalınmıştır. Farkındalık yaratmak budur. Biz parti olarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü için yapılacak çalışmalara katılarak üzerimize düşeni yapacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü resmi olarak kabul edilmesi için çalışma başlatıyoruz. Milletvekillerimiz gerekçeli yazılı önerge hazırlayarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün TBMM de görüşülerek yasallaşması için girişimde bulunacaklar. 1915'te İşgal edilerek yakılıp yıkılan, çileler çeken güzel Van şehrimize değer, 30 bin insanını kaybeden, büyük acılar yaşayan değerli Vanlılara heyecan kazandıracak önergeye Mecliste grubu bulunan partilerin de destek vereceğine inanıyoruz. Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılını kent ve toplumsal hafızanın tazelenmesi, ecdadımıza vefa gösterilmesi anlamında önemli buluyoruz. 100. yıl Van gibi yakılıp yıkılmış, acı çekmiş tarihi kentlerin kimliğinde önemli zaman dilimidir. Van'ın 100. yılı bu yılını ruhuna uygun anlayarak, anlatarak kutlamamız gerekir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER