2018 VASKİ için yatırım yılı olacak!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, 2018 yılının VASKİ açısından tam bir yatırım ve hizmet yılı olacağını açıklayarak, Kayyum öncesi harcanan paralar yerli yerine harcansaydı, bu kadar sıkıntı çekmezdik” dedi.

2018 VASKİ için yatırım yılı olacak!

    VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yapılan araştırmalarda Kayyum öncesi VASKİ yatırımlarının gereksiz yerlere kaydırıldığını ve halkın parasının boşa harcandığını dile getirdi.

   Tekataş,"Bazı mahallelere yapılan depolar yanlış yerlere yapılmış. Bu nedenle kurumumuz ciddi paralarla zarara uğratılmış. Bizler geçmişin telafisi için çalışıyoruz. Halkın parası yine halka en tabii hizmetlerine harcanacak. Bizim görevimiz bu makamlarda tek kuruşu bile israf etmeden hizmete harcamaktır" açıklamasında bulundu.

   2018 yılının yatırım ve hizmet yılı olacağını belirten Tekataş, 2018'de toplamda projelerimize 118 milyonluk bir pay ayırdık.  Kamuoyuna duyurduğumuz gibi en büyük projemiz yeni bir arıtma tesisisin kurulmasıdır. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu' nun yoğun çabaları ile Van artık güzel bir arıtmaya kavuşacaktır. Van gölü artık kirlenmeyecektir" şeklinde konuştu.

 

   “HEM BORÇ ÖDÜYOR, HEM HİZMET ÜRETİYORUZ”

   Göreve geldiğinde kurumun 325 milyon TL borçlu olduğunu söyleyen Tekataş, “Biz bu borcun 45 milyon TL'sini ödedik. Bir yandan da hizmet üretmeye devam ediyoruz. Su depolarımızın tümünü seramik ile kaplıyoruz” dedi.

   Halkın sağlıklı su içmesi için çalışıldığını söyleyen Tekataş, daha önce yapılan depoların beton kaplı olduğu için oldukça sağlıksız olduğunu belirtti.

   Halkın parasının öncelikli hizmetlere aktarılması için çalıştıklarını dile getiren Genel Müdür Tekataş, “Hizmete susamış Van için yepyeni projeleri devreye alacağız. Van'ı güvenli bir liman haline getirmek istiyoruz. Yatırımlarla Van güzelleştikçe, daha da cazip hale gelecek ve ekonomisi de gelişecektir"  diyerek, 2018 yılının Van için yepyeni bir hamle yılı olacağını sözlerine ekledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER