2018 yılı projeleri açıklandı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 2018 yılı projelerini açıkladı.

2018 yılı projeleri açıklandı


    Elite World Van Hotel’de ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, göreve başladıkları günden itibaren yapılan çalışmaları aktardı.
   Vali ve Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile tüm daire başkanlarının katıldığı toplantıda arıtma tesisi, kent meydanı, çevre yolu, şehir stadyumu gibi birçok önemli proje tanıtıldı.
    Göreve geldiği günden bu yanan birçok önemli projeye imza atan Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 2018 yılı içerisinde yapacakları projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Tekstilkent projesinin Van için en önemli projelerden olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Zaman zaman bu bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar gerek valilik olarak, gerek Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız önemeli çalışmalar, şu anda devam eden çalışmalar ve 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız bir takım önemli proje ile ilgili bilgi vereceğim. Tekstilkent son zamanlarda Kalkınma Bakanlığımız tarafından cazibe merkezi iller kapsamında desteklendi. Van’ın medarı iftarı bir projedir. Orada şu anda bin 500’ün üzerinde genç insan çalışıyor. Büyük bölümü ise kadınlardan oluşuyor. Ayrıca orada 11 tane işletme var. 2 tane işletme kurulmak üzere ve bütün işletmeler artan sayıda istihdam sağlıyorlar. Sadece tekstilkentte değil, Van’ın başka yerlerinde de tekstil üzerine fabrikalar ve atölyeler açılıyor. Van tekstilde bir kümelenme merkezi haline geliyor” dedi.

   “Çevre yolu Van’ın en önemli yatırımlardan bir tanesi”
    5 Ocak tarihi itibariyle çevre yolunun birinci etabının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıktığını söyleyen Zorluoğlu, “İtirazlar var ama makul seviyede. Dün itibariyle 2. Etap 1/1000 askıya çıktı. Bizim ve vekillerimizin takibiyle birkaç yıllık işi birkaç aya sığdırdık. Teşekkür ediyoruz. 6 bin hektarlık kısmın yarısı tamamlandı. Yarısı da bize söylenen tamamlanacak. Akabinde 18. Madde uygulaması, ardından karayolları müteahhit eliyle başlanacak. Kapıköy Sınır Kapısı bizim İran ile artan ilişkilerimiz açısında çok önemli. Tamamlandığında bizim ilimizin ticareti ve turist sayısı için çok önemli. Temmuz ayı içerisinde burası bütünüyle hayata geçecek” diye konuştu.

   “Şehir stadyumu için mücadele ediyoruz”
   Şehir stadyumu için yoğun bir mücadele verdiklerini dile getiren Zorluoğlu, “Şehir stadyumu ile ilgili geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. İki kez bakan ile bir araya geldik. Mücadele ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi de işin içinde. Mevcut stadyumun yerinin bize verilmesi, ona karşılık Galericiler Sitesinin yanındaki bir alanı onlara vermek istiyoruz. Onun görüşmeleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

   “Atık su projesi Van için çok önemlidir”
    Atık su projesinin ihalesinin yapıldığını açıklayan Zorluoğlu, “Şu an da ihalesi yapılıyor. Van’daki bütün kanalizasyonu arıtacak bir sistem. Bizden önce Van’da belediye hizmeti sunanlar ‘çevreciyiz’ diyorlardı. Ama belediye hizmetlerine baktığımızda bu söylemin gerçeği yansıtmadığını görüyoruz. Çöpler Özalp yolu üzerinde vahşi depolama yapılıyor. Süratle bunun üzerine gittik. Projemiz bitmek üzere. Katı atık ile ilgili projemiz de şubat-mart gibi ihaleye çıkacak” dedi.
 

   “25 dönümlük bir alanı kent meydanı olarak planladık”
    Kent meydanı hakkında da bilgi veren Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
   “Van maalesef şehirleşme anlamında iyi bir noktada değil. Beşyol Meydanı; meydan değil, kavşak. Bir organizasyon bir konser yapılacak alan değil. Sadece bunlar için değil, vatandaşların dinlenebileceği açık alanlarımız yok. Bu çalışma belli bir noktaya gelince de vatandaşla paylaştık. Yaklaşık 25 dönümlük bir alanı kent meydanı olarak planladık. Müze arkası Cumhuriyet Caddesi yanındaki alanda fizibilitesi yapıldı. Bu proje Van için uzun yıllar hizmet verecek ve değer olacak. Buranın önemli bölümü hazine arazisidir. Burada mülkü olan vatandaşlarımıza söz veriyoruz. Mal ve mülk sahibi mağdur olmayacak. Şu anda kazandıklarından daha fazla kazanacaklar. Yakında oradaki hak sahibi vatandaşlarla görüşeceğiz. Bu proje onlara ilave katkı sağlayacak.”

   “Akdamar Adası’na tatlı su götürülecek”
   Akdamar Adası’nın yeşil kalması için adaya tatlı su hattı çekileceğini ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:
“Akdamar Adası’nı 2017 yılı içerisinde 120 bin kişi ziyaret etti. 2018 yılı içerisinde inşallah bu sayı 150 binleri bulacaktır. Van için çok kıymetli bir turizm merkezi. Orada nisan-mayıs ayları yeşil, mayıstan sonra çöl hakim oluyor. Bunun nedeni de tatlı su yok ve sulama yapamıyoruz. VASKİ Genel Müdürümüze talimat verdik. Akdamar Adası’na denizin altından 3.8 kilometre hat çekmek suretiyle Kıbrıs’a merkezi hükümetimiz nasıl su götürdüyse, Akdamar’a da inşallah belediyemiz aynı mantıkla daha güçlü bir proje olarak bu suyu götürmek istiyoruz.”
Van’daki çalışmaların birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiğini dile getiren AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise, “Değerli valimize ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bugün burada bizde çok memnun olduk, Van’ın değerlendirmesi yapılıyor. Çok önemli projeler. Şunu söyleyeyim. Burada bu çalışmalar birlik ve beraberlik içinde gerçekleşiyor. Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz ile yakın irtibat içerisindeyiz. Yerelde iyi çalışmalar olduğunda Ankara’da bunları takip etmekte kolay oluyor. Van derlenip toparlanıyor. Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şehrimiz bugüne kadar görülmemiş bir atak içerisinde” diye konuştu.
   AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün de bir konuşma yaptığı toplantı, soru cevap bölümüyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29