400 Milyon maliyetli eğitim yatırımları görüşüldü

Van’da 2018 yılı ve tam gün eğitime geçiş hedefi olan 2020 yılına kadar ki eğitim yatırımlarının değerlendirildiği toplantı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yaklaşık 400 milyon maliyeti bulunan 90 milli eğitim yatırımının gerçekleşme oranları Vali Zorluoğlu’na aktarıldı.

400 Milyon maliyetli eğitim yatırımları görüşüldü

    Van Büyükşehir Belediyesi salonundaki toplantıda, ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke tarafından 2017-2018 eğitim yatırımlarının icmali paylaşıldı.

    Yaklaşık 400 milyon maliyeti bulunan 90 milli eğitim yatırımının gerçekleşme oranlarını, il merkezi ve ilçe bazında tek tek sunum eşliğinde Vali Zorluoğlu’na aktaran İl Müdürü Tevke, 2018 yılı yatırım programı için derslik, pansiyon ve diğer eğitim kurumlarının yer aldığı 22 teklifi de detaylarıyla izah etti.

   İl Müdürü Tekve’den, mili eğitim yatırım planlamalarının gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanmasını isteyen Vali Zorluoğlu, buna göre de merkezi idareye gönderilecek yatırım taleplerinin titizlikle hazırlanması talimatını verdi.

    Tam gün eğitime geçiş hedefi kapsamında ihtiyaç duyulan arsa, derslik ve okul tahsisleri için tespitlerin sağlıklı şekilde hazırlanmasını talimatlandıran Vali Zorluoğlu, kurumun tam gün eğitime geçiş için tahsis konularındaki ön görüşmeleri yapmasını, ihtiyaç halinde ise kendisinin devreye gireceğini bildirdi.

   Vali Zorluoğlu, son olarak çalışmaları hızlandırmak için bakanlıkla da görüşeceğini ve 2019 yılında 50 okulun yapımına başlanması gerektiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de ihtiyaçların bakanlıktan talep edilmesini dile getirdi.

   Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Sinan Aslan ile milli eğitim müdürlüğü yöneticileri katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29