Abalı'da kayak sezonu devam ediyor

Türkiye’nin birçok şehrindeki kayak merkezleri yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonlarını kapatırken, Mar ayının üçüncü haftasında Gevaş Abalı Kayak Merkezi’nde kayak ve kızak keyfi sürüyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta da açık olacağı belirtilen tesisler yine vatandaşa hizmet verecek.

Abalı'da kayak sezonu devam ediyor

                Van merkeze 40 kilometre, Edremit ilçesine ise 20 kilometre uzakta bulunan Gevaş’taki Abalı Kayak Merkezi havaların ısınmasına rağmen sezonu kapatmış değil.
Hafta sonu ve sonraki hafta da açık olması beklenen kayak tesislerinde, iki etabın da hizmet verdiği ve bir-iki hafta daha hizmet vereceği açıklandı.

 


           Abalı Kayak Merkezi’ndeki yetkililerden aldığımız bilgilere göre, “Ülkenin farklı şehirlerinde havaların ısınması ve yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonu kapandı. Ancak Abalı’da kayak sezonu devam ediyor. Hafta içi burası çok yoğundu. Hafta sonu da yoğunluk bekliyoruz. Pistlerde biraz yumuşama olmasına rağmen çocukların kızakla kayması ve büyüklerin kayak yapması için elverişli olduğunu söyleyebiliriz. Hafta sonu herkesi kayak tesislerine bekliyoruz” dediler.

 


           Öte yandan son günlerde zaman zaman karla karışık yağmurun yağdığı, ama Abalı’da bunun kendini karla gösterdiği ifade edildi.

 


         Abalı Kayak Merkezi’nde, kayağa yeni başlayanlar için birinci etap ideal olarak gösterilirken, profesyonel kayakçılar ve kayak sporunu geliştirenler ise zirve diye adlandırılan ikinci etabı kullanıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29