Abalı'da sezon açılmadan kapandı

Ülkede son yıllardaki küresel iklim değişikliği yüzünden Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezinde 2017-2018 kayak sezonu açılamadı. 2017 yılı Aralık ayında kar yağışı ile beyaza bürünen ancak yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonunun açılmadığı Abalı'da, 2018'de de yeterli kar yağışı olmadı ve sezon açılmadan kapanmış oldu.

Abalı'da sezon açılmadan kapandı

   Türkiye'de son yıllarda yaşanan iklim değişikliği Van'da da etkisini gösteriyor. Van'da 2017 ve 2018 yılında şehir merkezine istenen kar yağışı olmadı. Yüksek kesimlerde ise zaman zaman kar yağışı olduğu görüldü.
   Bu durum kuraklığa yol açacağı endişesi oluşturduğu gibi, kış turizmini de olumsuz etkiledi. Gevaş İlçesi'nde bulunan ve son iki yıldır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen Abalı Kayak Merkezi'nde hem 2017 yılı sonunda, hem de 2018 yılında yeterli kar yağışı olmadığından dolayı kayak sezonu açılamadığı gibi kapanmış oldu.
   Bu sezon Doğu Anadolu'da Sarıkamış ve Erzurum'da kayak yapılabilirken, ülkenin birçok bölgesindeki kayak tesislerinde de yeterli kar yağışı olmadığından dolayı kayak yapılamadı.
    Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezi'nde, Aralık 2017 ve Ocak-Şubat 2018 yılında istenen kar yağışı olmadığı için kayak yapılamadı.
   Mart ayı ile birlikte havalar tamamen ısındı ve cemrelerin havaya, suya ve toprağa düşmesi ile birlikte kayak sezonu da kapanmış oldu.
   Öte yandan  Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi de özellikle sezon öncesi yol çalışmaları ve oto park çalışmaları yapmış ve Abalı Kayak Merkezi'ni kayakçılar için hazırlamıştı.
   Kayak merkezinin açılmadan kapanmasına üzülen kayakseverler, "Bu sezon kayak yapamadık. Bazı profesyonel kayakçılar Erzurum ve Kars'a gitti. Abalı'da kaymak nasip olmadı. Bazı kayakçılar ise henüz küçük bir tesis olan Çaldıran'da kayak yaptı.  Nasibimizde bu yıl Abalı Kayak Merkezi'nde kaymak yokmuş" ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER