ABD'ye bir tepki de Başkan Yazar'dan…

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili kararına Van'daki STK'lardan tepkiler sürerken, bir tepki de Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Mehmet Yazar'dan geldi.

ABD'ye bir tepki de Başkan Yazar'dan…

    ABD'yi İslam düşmanı olarak niteleyen Yazar, "Amerika Birleşik Devletleri, Trump'ın başkan seçilmesiyle birlikte bu İslam  ve yabancı düşmanlığını daha da belirginleştirmiş, işi; Asırlardan beridir Filistin toprağı olan ve biz Müslümanların İlk kıblegahı Mescid-i Aksa'nın da içinde  bulunduğu  Kudüs'ü, İşgalci Israil devletinin başkenti yapmaya kadar götürmüş, büyük elçiliğini buraya taşıma kararı almıştır. Bu da bize ABD'nin sömürgeciliği yanında zorba bir devlet olduğunu göstermiştir" dedi.
    Arap Krallarının ABD'nin emrine girdiğini söyleyen Başkan Yazar, "Irak, Suriye, Yemen ve birçok İslam ülkelerinde iç savaş ve kaosun hüküm sürmesi, Sünni -Şia ayrılığının bazı devletlerce ülke politikası haline getirilip daha da körüklenmesi, Emperyalist Amerika ve siyonist İsrail'i cesaretlendirmekle kalmayıp, işi fırsatçılığa dökerek bazı Haçlı ülkelerini de yanlarına almak sûretiyle İslam ve Müslümanlara karşı top yekün savaş ilan etmişlerdir. Bunu yaparken içimizdeki  hainleri kullanmışlar, kendileri de el altından ve hatta aşikâr şekilde silah, cephane ve maddi yardım yapmaktan geri kalmamışlardır. Yıllarca İslam âleminin bayraktarlığını yapmış olan yüce milletimizi tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi satın aldıkları uşakları vasıtasıyla teslim almayı planlamış, bunda başarılı olamayınca Zarrab tiyatrosunu sahneye koymuş bu şanlı milleti mahkemelerinde zanlarınca yargılayıp mahkûm etmek istemişlerdir. Onlara uşaklık edenler tarafından bu ülke ve idarecileri halk nazarında itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, çeşitli karalama kampanyaları ile çamur atılmaya çalışılmıştır. Bu da yetmiyormuş gibi ''Kara Cuma '' kampanyalarıyla  biz Müslümanların bayram olarak kabul ettiğimiz cumayı  karalama yoluna gitmiş, bu milletin değerleriyle alay etmeye kalkmışlardır. Ülkemizde bunlar yaşanırken, ABD  ve  Siyonist güçlerin ortaya koymuş oldukları Sinsi Kudüs planı, bölgeyi karıştırmaya yönelik çabalar olup bunda en büyük zararı her zaman olduğu gibi insanlar ve insanlık âlemi görecektir. Bu konuda İslam âlemini Sünni ve şia ayrımı yapmaksızın, mezhep ve meşrep ayrımı gözetmeksizin birleşmeye, Allah'ın   bizlere emaneti  olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya , insanlık âleminin başına bela bu şer güçlerle mücadelede Filistin halkını yalnız bırakmamaya davet ediyoruz. Kudüs Müslümanların olduğu kadar  Hıristiyan ve Yahudi'lerinde kutsal beldesidir. Buralar işgalci siyonistlere peşkeş çekilemez. Unutmayalım ki Trump ve siyonistlerin tutuşturduğu bu fitne ateşi sadece Filistin halkını yakmakla kalmayacak, onlar da  bu fitne içerisinde boğulup gideceklerdir" ifadelerini kullandı.
   Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü de hatırlatan Yazar, "Dünya beşten büyüktür dediği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef tahtasına oturtan bu emperyalist güçler iyi bilsin ki, bu millet şahadete inanmış ve ona âşık bir millettir. Her zaman Reisinin ve devletinin yanındadır. Tıpkı 15 Temmuz akşamında olduğu gibi onunla ölüme gitmeye hazırdır. Ne onlar ve ne içimizdeki piyonları bizleri başta Kudüs olmak üzere, 'mazlum Müslümanların haklarını savunma davasından vazgeçiremeyecektir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER