Ağar: Tüm Vanlıların sorumluluğu üzerimizde

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın son olağan kongresinde güven tazeleyerek yeniden başkanlık koltuğuna oturan Nizamettin Ağar, bundan sonra sorumluluklarının daha fazla olduğunu belirterek, “İnşallah çok daha iyi çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

Ağar: Tüm Vanlıların sorumluluğu üzerimizde

             Pazar günü yapılan olağan genel kurul toplantısı ile güven tazeleyen Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Akdamar TV’de, Salih Deniz’in sorularını yanıtladı.
Son olağan genel kurula yoğun ilgi olduğunu söyleyen Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, “Bizler 2016 yılında başkanlığa seçildik. O günden sonra bazı çalışmalar yaptık, eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir. Ama bundan sonra yapacaklarımız daha önemli. Yükümüz daha ağır. Eskiden bu kongrelere çok fazla ilgi olmazdı. Ama son genel kurulda sabah saatlerinde ben geldiğimde bin kişiden fazla yoğunluk olduğunu gördüm. Şimdi bize daha fazla sorumluluk geldi” şeklinde konuştu.

 


         “BİRLİK VE BERABERLİK İLE SORUNLARI ÇÖZERİZ”
Van’ın sorunlarını ancak birlik beraberlikle çözebileceklerinin altını çizen Ağar, “Van’daki basın, STK, kurum temsilcileri, Valilik, belediye, üniversite, yani tüm odaklar birlikte hareket ederek bu kentin sorununu çözebiliriz. Bizler de İstanbul’da kurduğumuz bu dernekle Vanlıların sıkıntılarını çözmek için varız. Seçim öncesi vaat vermedik. Kazandıktan sonra açıklayacağız dedik. Emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


      Burslar ile ilgili sorular üzerine açıklama yapan Başkan Ağar, “Burs vereceğiz dediğimizde 2-3 bin öğrenci başvuruyordu. Onlara da kişi başı 100-200 TL vermek hiçbir çözüm değil. Ama 50-100 kişiye eğitimleri boyunca destek olmak daha faydalı. Yani sıfırdan destek olmak lazım. Yemesinden, ulaşımına kadar. İnşallah bu konuda da çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.
Kadıköy’de vakıf için yeni bir yer aldıklarını söyleyen Ağar, “Burası güzel bir mekan. İnsanlar uğruyor, çayını içip, dinleniyor. Hemşehrisi ile sohbetini yapıyor. Şimdi hedefimiz Mecidiyeköy’de bir yer kiralamayı istiyoruz. Burası protokol yolu. Günde 2 milyon insan geçiyor. O tabelayı çok büyük bir kesim görmüş olacak” dedi.

 


          SMS listelerinde onbinlerce ismin olduğunu, Vanlıların acısı veya sevincini bu yolla duyurduklarını anlatan Ağar, “Bizler eğer güzel çalışmalar yapıyorsak takdir edilmeyi isteriz. Eleştiriler seviyeli olmalı. Çamur atılmamalı. Talepler dile getirilmeli” ifadelerini kullandı.

 


         “İSTANBUL’DA VAN TANITIM GÜNLERİ ORGANİZASYONU YAPACAĞIZ”
Van’daki birçok kurum ve kuruluşla irtibat halinde olduklarını söyleyen Başkan Ağar, “Van’daki birçok STK ile irtibat halindeyiz. Fuar olduğunda, bir tanıtım çalışması olduğunda çok geniş kesime duyurular yapıyoruz. Bakın bizim amacımız Van’ı sadece İstanbul’a tanıtmak değil. Van’ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. İnşallah bu sene Van Tanıtım Günleri organizasyonu yapacağız. Tüm kesimlerin desteğini bekliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bize yer vermeli. Yine Van ve İstanbul’daki Van adına çalışmalar yapan dernek, kurum ve kuruluşların desteğini istiyoruz” dedi.

 


           Van’da yaptıkları bazı hayırlı çalışmaları reklam olmasın diye duyurmadıklarının altını çizen Ağar, “Zaman zaman öğrencilere yaptığımız giyim, kırtasiye yardımlarını basınla paylaşmadık. Yine Van’a bazı firmalar yolladık, bu firmalar 200-250 kişi istihdam ediyor. Bunları reklam olmasın diye duyurmadık. Amacımız her şeyi reklam yapmak değildir” diye konuştu.


         

          “VANSPOR, VAN’IN ÇİMENTOSUDUR”
  Vanspor ile ilgili de konuşan Ağar, “Vanspor, Van’ın çimentosudur. Ben 83 yılından beri İstanbul’dayım. Geçmiş yıllarda İstanbul’da ve çevre illerde Vanspor’un birçok maçına gitmiş ve ilgili desteğimi vermiş kişiyim. Şimdi Vanspor için Servet Yenitürk’ün desteğiyle ayakta duruyor. Servet Bey ile de görüştüm. Cumhurbaşkanımıza gidip, Van’da yeni stat yapılması için talebimizi dile getirmeliyiz. Stadın altındaki iş yerleri de bir gelir kaynağı olur. Sınır ticareti ile gelirler elde edilmeli. Vanspor’un ayakta kalması, taşıma su ile olmaz. Sabit gelirler lazım. İstanbul’da 400 bin Vanlı yaşıyorsa, 100 bin kişi destek verse yeterli. Sadece İstanbul değil, büyükşehirlerdeki Vanlılardan da gerekli desteği almalıyız” ifadelerini kullandı.

 

            Ağar, Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün kendilerine isimlerinin yazılı olduğu Vanspor forması hediye ettiğini de ifade ederek, “Kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah kendisi ile omuz omuza Vanspor’u güzel yerlere getireceğiz” dedi.
Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Şule Gökırmak ise, derneğin yeni yönetiminin hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni komiteler oluşturacağız. Görev bölümleri olacak. Projeleri şekillendireceğiz. İnşallah faydalı çalışmalar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29