Ahilik Haftası kapsamında engelli çocuklara ziyaret…

Ahilik Haftası kutlamaları devam ederken, bu kapsamda Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetimi, İpekyolu Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

  Ahilik Haftası kapsamında engelli çocuklara ziyaret…

    VANESOB Başkanı İsa Berge, VANTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Değer, Van Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Demirciler Odası Başkanı Kenan Akalın ve Gevaş Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Yaşar Yamaç’tan oluşan heyeti Kuruluş Müdürü Fikret Yavuz ve Kurulu Müdür Yardımcısı Yıldız Tekin karşıladı.

 

   “Çocuklar burada mutlu”

   VANESOB Başkanı İsa Berge, söz konusu kurumun kentin yüz akı olduğunu belirterek, “Böyle bir kurum Van’ımızın adeta yüz akıdır. Engelli çocukların buraya gelip gün boyunca eğitim alabildiği ve aynı zamanda eğlenebildiği bir mekana sahip olması çok güzel. Aileler çocuklarını böyle güvenli bir yere vermenin huzurunu yaşıyor. Çocuklar burada çok mutlular ve harika zamanlar geçiriyorlar. Çocukların gönlüne dokunmak bizler için bambaşka bir duygu oldu.” dedi.

 

   “Bu kurum Van için büyük bir şans”

   VANTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Değer ise, “Ziyaretten son derece büyük bir keyif aldım. Bu çocukların mutluluğu bizlerin gönül dünyasını zenginleştirdi. Engelli çocukların en güzel zamanlarını geçirdiği böyle güzel bir merkezin Van’da olması bizler için büyük bir şans. Türkiye’de örneği çok az olan bu kurumumuzun kıymetini bilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

VANTSO ve VANESOB heyeti engelli çocuklara hizmet veren Kuruluş Müdürü Fikret Yavuz, Kuruluş Müdür Yardımcısı Yıldız Tekin ve tüm personele teşekkür etti.

 

   Engellilere büyük bir hizmet veriliyor

   Kuruluşu gezen heyet, kurumun her köşesine adeta hayran kaldı. Çocuklarla sohbet eden heyet, adeta çocukların gönlüne dokundu. Bireysel eğitim, ahşap yakma atölyesi, eğlence atölyesi, el becerileri atölyesi, güzellik ve saç bakım eğitimi, özel eğitim uygulamaları, temel bilgisayar eğitimi, resim atölyesi, sabun ve kokulu taş atölyesi, işaret dili eğitimi, müzik atölyesi, filografi atölyesi, fitness salonu, hobi bahçesi ve sera uygulama alanı olmak üzere kurumun tamamını gezen heyet hizmetlerden son derece memnun kaldı. Heyet, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29