Aile Planlaması Danışmanlığı Kursu sona erdi

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2019 yılının 3. gurup Aile Planlaması Danışmanlığı ve RİA Uygulama Beceri Kursu sona erdi.

Aile Planlaması Danışmanlığı Kursu sona erdi

            Anne ölümlerinin azaltılması, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi ve Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en aza indirilmesi amacıyla il ve ilçe genelindeki Aile Sağlığı Merkezi ve Devlet Hastanesinde görev yapan ebe ve hemşirelere Eğitimcilerinden Hem. Emine Arslan ve Buket Demircan tarafından, Aile Planlaması Danışmanlığı ve RİA uygulama beceri eğitimi verildi.

 

          Eğitime katılan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Büşra Tapan Soğanda; RİA'nın aile planlamasında yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğunu belirterek, "RİA, kadın ve çocuk sağlığının iyileştirilmesi açısından Aile Planlaması Koruyucu Sağlık Hizmetleri arasında önemli bir yere sahiptir. Dedi.  Bu eğitimle başta İlimiz olmak üzere çevre illerin eğitimli personel ihtiyacının karşılanması ve aile planlaması hizmetlerinin il merkezi ve ilçelerinde yaygın olarak verilmesi Eğitim sonunda sertifikayı almayı hak kazanan personellerimiz tarafından gerçekleştirilecektir ”dedi.

 

       Eğitim sonunda eğitim boyunca devamlılık sağlayan katılımcılara sertifika dağıtılarak eğitim tamamlandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29