Ak Parti'den ABD'nin kararına tepki...

ABD Hazine Bakanlığı’nın, papaz Andrew Brunson'ın tutukluluğu gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yaptırım kararı almasına Van’dan da tepki geldi. Ak Parti İl Başkanlığı, söz konusu kararı kınadı.

Ak Parti'den ABD'nin kararına tepki...

   ABD Hazine Bakanlığı tarafından papaz Andrew Brunson'ın tutukluluğu gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı yaptırım kararı alması birçok yerde olduğu gibi Van’da da tepkiye yol açtı.

   Ak Parti İl Başkanlığı da söz konusu yaptırım kararını tanımadığını açıkladı.

   Konuyla ilgili parti binasında bir araya gelen Milletvekili İrfan Kartal, İl Başkan Vekili Abdullah Çalım ve partililer söz konusu yaptırım kararına tepki gösterdi.

    Söz konusu metni Abdullah Çalım okudu.

      Açıklamada, “Tarihi boyunca vergi verdiği tek devlet olan Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti devletinin köklerine dönme hamlesinden Amerika korkuyor. Türk-Amerikan ilişkisinin cumhuriyet hükümetleri döneminde –ki Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün hemen akabinde İsmet İnönü tarafından başlatılmıştır- hep Amerikan lehine gelişme göstermesi karşısında şımarık bir diplomasi sürdüren ABD hükümetleri, SSCB’li Rusya ile olan ilişkilerin de küresel savaş aletlerinin deney alanı olarak Türkiye’yi kullanırken Ak Parti hükümetleri döneminde azim ve kararlılıkla sürdürülen iç ve dış siyasi, diplomatik, askeri ve ticari politikalarla kısa sürede köklerine dönen ekonomik politikalarıyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına giren Türkiye’yi küresel ve bölgesel çıkarları için kullanmayacağını görünce absürt ve diplomatik teamüllere aykırı davranışlar içine girmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle sürdürülen mücadelede hukuk çerçevesinde güvenlik politikalarını en meşru biçimde kullanan iki bakanımız Sayın Gül ve Sayın Soylu hakkında almış olduğu sözde kararın, milletimiz nezdinde hiçbir hükmü yoktur. Millet ve devlet olarak ABD’nin aldığı bu kararı, Ak Parti Van İl Başkanlığı olarak tanımıyor ve Amerikan hükümetinin müttefiklik ruhuna uygun davranışlar içine girmesini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

    Basın açıklaması esnasında bazı partililer, Bakan Soylu ve Bakan Gül’ün maskelerini taktı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER