Ak Partili Eker bölge gazetecileriyle buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'da bölge gazetecileriyle bir araya geldi. Vanlı gazetecilerin de katıldığı toplantıda konuşan Eker, tüm terör örgütlerinin kablosunun aynı prize takılı olduğunu belirtti.

Ak Partili Eker bölge gazetecileriyle buluştu

      Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Diyarbakır'da otelde Yerel Medya Buluşmaları programı düzenlendi.
Diyarbakır'daki gazetecilerin yanı sıra, Van, Siirt, Batman, Şırnak ve Siirt'ten gazetecilerin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını BYEGM Genel Müdürü Mehmet Karaca yaptı.

 


       Karaca, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in yoğun programına rağmen kendilerini kırmayıp toplantılarına katıldığını söyleyerek, yine bölgeden gazetecilerin de davetlerine icabet ettiği için teşekkür etti.
Daha sonra söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

 


     SORUNLARIN ÇOĞU SİSTEMDEN KAYNAKLI
Yaşanan sorunların sistem kaynaklı olduğuna işaret eden Eker, yapılacak seçimlerin bugüne kadar yapılan tüm seçimlerden daha önemli olduğunu belirtti.
Ülkede yaşanan sorunları üç başlık altında sıralayan Eker, "Kürt sorunu, hak ve özgürlükler sorunu ve ekonomik sorunların çözülmemesi veya engellere takılmasının en önemli sebeplerinden biri sistemdir. Ak Parti 16 yıllık iktidarı boyunca sistemle mücadele etti. Sorunların bir kısmı bu dönemlerde çözüm buldu, ama henüz çözülemeyenler var. Anayasayı değiştirmek için çok mücadele ettik. Partimize e-muhtıra çıkarıldı. Yine partimize kapatma davası açıldı. Özellikle bölgedeki halkın birçok sorunu ile ilgilenildi. Üniversitelerde Kürt Dili Bölümleri açıldı. Kürtçe seçmeli dersler eğitim müfredatına konuldu. Devletin bir televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapmaya başladı. Kürtçe eserler basıldı. Yaşanan diğer sorunların çözümü için çalışıyoruz, ama örgüt bırakmıyor. Bakın bu coğrafyadaki terör örgütleri; DEAŞ, PKK ve FETÖ hepsi aynı emellere hizmet ediyor. Yani hepsinin kablosu aynı prize takılı" diye konuştu.

 


      "BÖLGE İNSANI BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADI"
Bölgede yaşayan insanların en büyük sıkıntıyı terör örgütünden gördüğünü anlatan Eker, "Bu örgüt, yabancıların isteği doğrultusunda gönüllü veya görevlendirilmiş olarak hizmet ediyor. Bölge insanları bu seçimlerde Ak Parti'yi güçlü şekilde desteklemeli" şeklinde konuştu.

 


      CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eski parlamenter sistemi geri getirmek istediğini anlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, onların seçimleri kazandıklarında ülkenin geri gideceğini dile getirdi.

 


     24 Haziran'daki seçimlerde yapılacak tercihin büyük önem arz ettiğini söyleyen Eker,  "Türkiye ya reform alanında önemli bir mesafe kat etmiş olacak ya da onlar kazanacak. Onlar kazandığında Türkiye geriye gidecek" dedi.
Program soruların yanıtlanması ve iftar açılması ile sona erdi.
Geceyi Diyarbakır'da geçiren Vanlı gazeteciler ise bir sonraki gün şehir merkezindeki bazı tarihi yerleri gezdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER