Akköprü Deresi'nde temizlik çalışması…

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ekipleri, Akköprü Deresi üzerinde bulunan köprü altlarında yığılan çöp ve kum birikintilerini temizledi.

Akköprü Deresi'nde temizlik çalışması…

             Van Gölü’ne dökülen dereleri titizlikle temizleyen ekipler, çöplerin derelere atmaması konusunda da uyarılar yapmayı sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan dere yatakları ve kanallarda temizlik çalışmalarına devam ediyor. Kent temizliği ve estetiğine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, dere ve kanallarda temizlik çalışması yürütüyor. Van Gölü’nü korumak ve derelerde kirliliğin önüne geçmek için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren ekipler Akköprü Deresi’nin İskele yolu üzerinde bulunan köprü altında bir kamyon çöp yığını çıkardı. Ekipler hem dereyi hem de İskele yolu üzerinde bulunan köprü geçidini dakikalar süren bir çalışma sonucu temizledi.

 

 

        Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunda bulunan derenin temizliği yapılmadığı için söz konusu nokta çöp ve kum birikintisi nedeniyle kapanmış durumdaydı. İnsan sağlığını tehdit ettiği gibi kötü koku ve görüntüye de neden olan çöp kum birikintisi, iş makineleri ile dereden alınarak, katı atık tesisine gönderildi.

 

 

         Akköprü ve Kirman dereleri başta olmak üzere bütün derelerin göle dökülen bölgelerine bariyerler kurulmuş durumda. Bir taraftan dereleri temizleyen ekipler, bir taraftan da derelere yakın ev ve iş yerlerinde bilinçlendirme çalışması yaparak, çöplerin derelere atmaması konusunda uyarılar yapmayı sürdürüyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29