Akköprü Deresi'nin durumu içler acısı

Van'ın şehir merkezinden geçen iki dereden biri olan Akköprü Deresi, atılan çöpler dolayısıyla çirkin bir görüntünün yanı sıra, sağlığı tehdit ediyor. Özellikle İskele Caddesi'nde Tarım İl Müdürlüğü'ne varmadan önce kurulan pazarın olduğu mevkide, dere çöplüğe dönüştü.

Akköprü Deresi'nin durumu içler acısı

    İskele Caddesi'nde hafta sonu derenin hemen yanında kurulan 'Pazar' sonrası özellikle esnafın dereye attığı metal içecek kutuları, pet şişeler , meyve, sebze ve yiyecek atıkları ile Akköprü Deresi adeta can çekişir duruma geliyor.
   Dereye atılan çöpler kötü manzara oluştururken, dere yatağının bitişiğinde yaşayan vatandaşlar da ciddi bir sağlık sorunuyla muhatap kalıyor.
   Çöpler akan su yoluyla Van Gölü'nün kirliliğine ve beraberinde farklı problemler ortaya çıkarıyor. Bu olumsuz durum dünyanın en uzun caddelerinden biri olan İskele Caddesi'ni adeta bir 'çöp deresi' dönüştürüyor.
    Dereye atılan çöpler hem kötü görüntüye, hem rahatsız edici kokuya sebep olurken, vatandaşlar, bu duruma yetkililerin bir an önce el atmasını, derenin temizlenip ıslah edilmesini istiyor.
    Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Burası yıllardır böyle. Ne zaman Pazar kurulsa hemen arkasından dere çöple dolar. Bu da derenin görüntüsüne balta vuruyor. Çöplerin derede birikmesi sağlık açısından da zararlı. Şimdilerde havalar soğuk gittiği için kokusu pek hissedilmiyor; ama sıcak havalarda kokudan durulmuyor ve bu da sağlığımızı tehdit ediyor. Özellikle Pazar esnafı dereye çöp atmamalı. Farklı bir uygulama ile buna bir çözüm bulunabilir. Bu konuda köklü bir değişim lazım" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER