Akyol: Yargı tezgâhlarıyla ülkemize istikamet belirlemeye çalışıyorlar

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Van Temsilcisi Çağatay Akyol, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, "Türkiye üzerinde plan kurmaya çalışan güç odakları, uluslararası yargı tezgahlarıyla ülkemize istikamet belirlemeye çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Akyol: Yargı tezgâhlarıyla ülkemize  istikamet belirlemeye çalışıyorlar

    Van'da Hukuki Araştırmalar Derneği'nin (HUDER) Temsilciliği açıldı. Van İl Temsilcisi Çağatay Akyol, söz konusu derneğin 1988 yılında kurulduğunu ve ülke genelinde 24 şube ve 51 temsilciliğinin olduğunu söyledi.
   Genel Merkezi Ankara'da olan Hukuki Araştırmalar Derneği'nin (HUDER) temsilciliği Van'da açıldı. Van Temsilcisi Çağatay Akyol, söz konusu dernekle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.
   Kısa adı HUDER olan Hukuki Araştırmalar Derneği'nin, 1988 yılında kurulduğunu belirten Çağatay Akyol, söz konusu derneğin Genel Başkanının ise Hüseyin Kaya olduğunu ifade etti.

   ÜLKENİN EN KÖKLÜ HUKUK KURULUŞU…
   Hukuki Araştırmalar Derneği'nin Türkiye'nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşu olduğunun altını çizen Akyol, "Daha evvel, Van'da pasif bir şekilde bulunan temsilciliğimizi yeniden aktif hale getirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz. İlimizde hukuk alanındaki sivil toplum faaliyeti eksikliğini gidermek için, HUDER olarak inisiyatif alarak, Van'ın ve dolayısıyla ülkemizin bu alanda gelişimine katkı sunmayı hedefliyoruz. İnşallah en kısa sürede, hızlı bir şekilde, teşkilatlanmamızı ve eksikliklerimizi tamamlayarak, derneğimizi diğer şehirlerimizde olduğu gibi, Van'da da hak ettiği güçlü konuma getireceğiz. HUDER olarak temel referansımız, köklü medeniyet değerlerimizdir. Toplumsal meselelere, evrensel medeniyet değerlerimiz ışığında, insani ve vicdani bir bakış açısıyla bakmak ve ihtimam ahlakıyla, sorumluluk bilinciyle yaklaşmak zorundayız. Zorundayız çünkü bu zorunluluk hukukçu kimliğimizin ötesinde, Müslüman olmanın bir gerekliliğidir. Zira her şeyden evvel inancımız, Müslümana toplumsal yaşayış içerisinde, hakem ve şahit olma rolünü yüklemiştir. Bu nedenle, Müslüman yaşadığı çağın hakemi ve tanığıdır ve Müslüman kendi rağmına bile olsa, adaleti ayakta tutmakla mükelleftir. Derneğimiz bu sorumluluk bilinciyle düşünen hareket eden tüm avukat, hâkim ve savcı meslektaşlarımıza açıktır" ifadelerini kullandı.
    NİÇİN VAN'DA KURULDU?
   Söz konusu derneğin temsilciliğinin niçin Van'da kurulduğuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Çağatay Akyol, "Van özelinde bugüne kadar hukuk alanında bu yönde bütünlüklü bir sahiplenme maalesef gelişmemiştir. Van gibi kadim bir kültüre sahip, bölgesinde çekim merkezi olan bir şehrin pasif bir konumda bulunuyor olması kabul edilemezdi. Biz, bu düşüncede olan avukat, hakim ve savcı meslektaşlarımızla birlikte, bu alandaki eksikliği gidermek için gayret sarf edeceğiz. Seminerler, söyleşiler, eğitim faaliyetleri düzenleyerek, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine katkı sağlayacak ve meslektaşlarımız arasındaki birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamaya çalışacağız. Son dönemlerde ülkemize yönelik ciddi saldırılar olduğuna hep beraber şahitlik ediyoruz. Bu saldırılar, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutu ile yargı eliyle gerçekleştirilmektedir. Türkiye üzerinde plan kurmaya çalışan güç odakları, uluslararası yargı tezgahlarıyla ülkemize istikamet belirlemeye çalışmaktadırlar. İçeride milletin engin feraseti karşısında habis emellerine ulaşamayan bir takım şer odakları, bu kez, uluslararası alanda yargı, finans, medya boyutu ile Türkiye'yi kuşatma altına almaya çalışmaktadır. Bilinmelidir ki; Türkiye, Conilerin ve onların kuyrukçusu fetöcülerin kurduğu yargı tezgâhlarıyla istikamet biçilecek bir ülke değildir. Bu noktada, hukukçuların üstleneceği rolün ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. Bu nedenle, bizler, hukukçular olarak, uyanık bir şuurla, bu tarihsel sorumluluğu, yerli ve milli bir bilince taşımalıyız. Tarihsel hafızamızla, kendi medeniyet değerlerimizden süzülen kavramlarımızla, hukuk müktesebatımızı güçlendirmemiz gerekmektedir" dedi. Akyol, "Hukuki Araştırmalar Derneği Van Temsilciliği'nin şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER