Albayrak: Sanayi üretimindeki pozitif trend devam ediyor

Bakan Albayrak, "Sanayi üretimindeki pozitif trend devam ediyor. Özellikle kamu bankalarımızla birlikte açıklayacağımız paket ile dengelenmeye büyük katkı sağlayacağız." dedi.

Albayrak: Sanayi üretimindeki pozitif trend devam ediyor

            Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sanayi üretimi ile ilgili Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.
 Bakan Albayrak, sanayi üretimindeki pozitif trendin devam ettiğini söyledi. Albayrak, "Özellikle kamu bankalarımızla birlikte açıklayacağımız paket ile sektörümüzdeki dengelenmeye büyük katkı sağlayacağız." mesajını paylaştı.
 Albayrak'ın tweeti ile paylaştığı infografikte de "Sanayi üretim endeksi ve sanayinin alt sektörlerinde yaşanan gelişmeler ekonomimizde dengelenme sürecinin pozitif seyrini güçlendiriyor." ifadesine yer verildi.

 


       Bakan Varank: Artışlar reel sektörün ekonomiye güvenini gösteriyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter hesabından sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi.
Bakan Varank'ın açıklaması şöyle:

 


       "Sanayi üretimi Mart’ta %2,1`lik artışla aylık bazdaki pozitif seyrini sürdürmeye devam etti. Pozitif seyre katkı sağlayan sermaye malları ve ara malı üretimindeki artışlar, reel sektörümüzün ekonomiye olan güvenini göstermesi açısından önemli. 2023’e kadar geçireceğimiz seçimsiz dönemde, katma değerli üretim öncülüğünde büyümek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bakanlık olarak açıkladığımız, 'Özel Endüstri Bölgeleri' gibi yeni projelerle üreten ve istihdam sağlayan sanayicimizin yanında durmaya devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29