Alpaslan: Vergi mükellefi olmayan şoförler odalara kayıt yapabilmeli

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, vergi mükellefi olmadığı için şoförler ve otomobilciler odalarına kayıt olamayan, içinde Vanlıların da bulunduğu yaklaşık 500 bin şoförün, meslek kapsamına alınması ve odalara üyeliklerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Alpaslan: Vergi mükellefi olmayan şoförler odalara kayıt yapabilmeli

    Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Dünya Şoförler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
    Faruk Alpaslan mesajında, “Hayatımızın her evresinde olan şoförlerimizin 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü tebrik ediyorum. Her koşulda şoförlük mesleğini icra eden tüm kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Çünkü şoförlerimiz, doğumdan ölüme hayatımızın her evresinde bize hizmet üreten,vefakâr ve fedakâr esnafımızdır. Dükkânlara malzeme, benzin istasyonlarına akaryakıt, ev yapmak isteyenlere malzeme taşır. Ambulanslarla çoğu zaman hayat kurtarırlar. İlden ile, şehirden şehre yük, eşya ve insanları taşıyarak toplum hayatını kolaylaştıran önemli bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.

    “Vergi mükellefi olmayan şoförlerin odalara kayıt hakkı olmalı”
   Şoförlük mesleğini icra edenlerin çoğu zaman ailelerinden ve çocuklarından uzakta çalışarak, imkânsızlıklar içerisinde işlerini yapmaya çalıştıklarını belirten Alpaslan, “2005 yılında çıkarılan 5362 sayılı yasa ile şoförlük ülkemizde artık meslek olmaktan çıkarılmıştır. Ancak geçmişte olduğu gibi bugün de şoförlük mesleğinin yeniden meslek statüsüne alınması gerekiyor. Şuan itibariye ülke genelinde mesleği icra eden 600 bine yakın kayıtlı şoför bulunmaktadır. Vergi mükellefi olmadığı için şoförler ve otomobilciler odalarına kayıt olamayan içinde Vanlı hemşerilerimizin de bulunduğu yaklaşık 500 bin şoförün, meslek kapsamına alınarak, odalara üyeliklerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Hükümetimizin öncülüğünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu yönde atacağı olumlu adım, şoförlerimiz adına büyük bir güvence ve kazanç olacaktır. Dünya Şoförler Günü sebebiyle tüm şoförlerimize kazasız ve belasız mutlu günler diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER