Alpaslan yeniden adaylığını açıkladı

2015 seçimleri öncesi Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı yaparken milletvekilliği adaylığı müracaatı yapmak için istifa eden Faruk Alpaslan, daha önce başkanlığını yaptığı Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Alpaslan yeniden adaylığını açıkladı

    Esnafların isteği doğrultusunda aday olduğunu açıklayan Faruk Alpaslan, "Şoför esnafımızın tezgâhının, emeğinin hakkının, çalışma gücüne ve imkânlarına kavuşabilmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. İki ağabeyim ile birlikte şoför esnafımıza hizmet bir ailenin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. Biz her zaman şoför esnafımızın hak ve hukukunu korumak, çalışma koşullarının uygun hale getirilmesi için ibadet duygusu ile hizmet ettik. Şoför esnafımız yerelde, bölgesel veya Türkiye genelinde yöneticilik yaptığı dönemlerdeki hizmet performansını arar olmuş. Bu süreçte biriken sorunlarının çözümü için, yeniden başkan olmam için büyük bir istek oldu. Esnafımızın bu isteğini yerine getirmek, kronikleşmiş sorunlarının çözüme kavuşmasını sağlamak ve özlediği hizmetle buluşturmak için, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'na aday olma kararı verdim" dedi.

   "VAN SINIR KAPILARINA YAKIN BİR SERHAT ŞEHRİDİR"
   Faruk Alpaslan, "Van, İran olmak üzere Ortadoğu ve Asya ülkelerine açılan sınır kapılarına yakın bir serhat şehridir. Ancak İran ve diğer ülkelere yapılan karayolu ile yük taşımacılığında Vanlı kamyoncular sınır kenti olmanın avantajından yararlanarak istediği düzeyde gelir elde edemiyor. Kamyoncu esnafımızın uluslararası taşımacılık konusunda rekabet gücünü arttırması için yeterli desteğin verilmediği bilinen bir gerçek. Bunun yanında kamyoncularımızın yaptığı yurt içi yük taşımacılığında da hak ettiği navlunu elde edemiyor. Kamyoncularımız Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre belirlenmiş olan, sınır taşımacılık, kütle ağırlığı ve hacim büyüklüğü göz önünde bulundurularak, kilometre bazında verilmiş olan fiyatların çok daha altında taşıma yapmak zorunda kalıyor. Kamyoncu esnafımızın sevdiklerini geride bırakarak yaptığı ekmek mücadelesinde emeğinin karşılığını alabileceği şartların oluşturulması için gerekli çalışmaları titizlikle takip edeceğiz" dedi.

   "ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI BİLİYORUZ"
   Şoför esnafının, çalıştığı sektörlere göre çözüm bekleyen farklı sorunları bulunduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, "Mevcut yasaya göre Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyesi olabilme hakkı bulunan taksiciler, minibüsçüler, halk otobüsçüleri, servis araçları, şehir içi nakliyatçılar ve kamyoncuların çözüm bekleyen sorunları bulunuyor. Sorunlar Hükümet, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kurumlar, Valilik, Van Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, vergi daireleri  ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yapılacak girişimler sonucunda çözüme kavuşturulabilecek. Esnafımızın hak ve hukukunu Ankara'da federasyon ve konfederasyonun gücünü de arkamıza alarak bilinçli ve etkili bir şekilde savunacağız. Şoför esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşturulması aynı zamanda hizmetlerden yararlanan halkımızın da sürdürülebilir ve kaliteli hizmet almasını sağlayacaktır. Bu nedenle yapacağımız tüm çalışmalarda, esnafımızın hakkını hukukunu savunurken, halkımızın da memnuniyetini gözeteceğiz" dedi.

   "HİZMETLERİ YENİDEN ESNAFLA BULUŞTURACAĞIZ"
    Alpaslan,  "Ne ideolojik, ne de kültürel farklılık ayırımı yapmadan, odamızdan hizmet almak isteyen esnafımızın şoför olması yeterli olacak. Böylece odamızı esnafımızla, esnafımızı da hizmet ile yeniden buluşturmuş olacağız. Şoförler ve otomobilciler odamıza kayıtlı olan kurtarıcı ve ambulans gibi araçlarımızı bağlı durumdan kurtarıp yeniden esnafımızın hizmetine sunacağız. Esnafımızı sektörel sınıf farkı aşiretçiliği, ideolojik yaklaşımlar ve ırk ayrımcılığına tabi tutmadan, haklı ekmek davasında en büyük destekçisi olacağız. Bugüne kadar ayrışmaya tabi tutulan ve sorunları ile yalnız başına mücadele etmek zorunda bırakılan, şoför esnafımıza destek olabilmek ve sahip çıkabilmek üzere yapılanmış bir yönetim anlayışıyla, 2018 yılı ocak ayından itibaren başlayacak olan, esnaf odalarının seçiminde Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamızın yönetimine talibiz" dedi.

   "GELİRİ AZALAN ESNAFIMIZA DESTEK ÇIKILACAK"
    Gelirinde azalma olan taksici esnafının giderlerinin arttığına dikkat çeken Faruk Alpaslan, "Taksici esnafımız uygun çalışma şartlarına sahip değil, birçok taksi durağının barınma yeri bulunmuyor, barınma yeri bulunanların ise yazıhane ruhsatları yok.  Akaryakıt fiyatlarının artmasına, sigorta maliyetlerinin yükselmesine ve araç bakım onarım giderlerinin karşılanamaz duruma gelmiş olmasına rağmen, şoför esnafımız benim dönemimde verilen taksimetre fiyat tarifesi üzerinden çalışmak zorunda bırakılmıştır. Yine taksici esnafımız hava alanına araç modelleri bahane edilerek yapılan keyfi uygulama ile alınmamış. Eşitlik ilkesine aykırı olan bu uygulamalar ile yapılan ayırımcılığın sona ermesi gerekiyor. Taksici esnafımızın sorunlarını Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde gündeme getirerek haklarına kavuşması için özverili bir çalışma yapacağız" dedi.

   MİNİBÜSÇÜLER VE HALK OTOBÜSÇÜLERİNİN HAKLARI KORUNACAK
    Minibüs ve Halk Otobüsleri ile toplu taşıma hizmeti veren esnafın büyük mağduriyet yaşadığının altını çizen Faruk Alpaslan, "Esnafımız minibüs ve halk otobüsü hatlarını çok yüksek fiyatlar ile satın aldı. Ancak daha sonra aldıkları bedelin dörtte bir fiyatına düşmesi ile büyük bir mağduriyet yaşadı. Bunun yanında şehir içi toplu taşıma işini yaparken korsan taşımacılığın önlenmemesi nedeniyle yolcu kaybına uğramaktadır. Korsan taşımacılığın önüne geçilmeden, Van'ın modern taşımacılıkla buluşması mümkün görünmüyor. Herkesin hakkının ve hukukunun korunabildiği, çelişkiye düşülmeyen, yolcu rekabetini ortadan kaldıracak düzenli bir çalışma sisteminin kazandırılması için yerinde, zamanında ve doğru kararların alınması sağlanmalı. Ayrıca durakların halkın istediği şekilde açık tutulması, toplu taşıma hizmeti veren esnafımızın park alanı sıkıntısının giderilmesi çözüme kavuşturulması gereken konuların başında geliyor" dedi.
Esnafın çok iyi düşünerek, adaylar içerisinde kendi çoluk çocuğunun rızkını kazanabilecek şartları oluşturabilecek adayı tercih etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Faruk Alpaslan, "Van'da yaşanan depremden sonra, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Esnaf Sarayı'nı yaptırırken Ankara'dan büyük maddi imkânlar getirdik. Bu eser, sorunların çözümünde bundan sonra da benzer çalışmaları yapabileceğimizi gösteren önemli bir başarıdır. Bizler dün olduğu gibi bundan sonrada her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnaf odaları seçimlerinin Van'ımız, halkımız ve esnafımız için yeni bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek şoför esnafı için kazasız belasız bol kazançlı hayırlı çalışmalar diledi.

    "SERVİS ARAÇLARININ GİDERLERİNİ ASGARİYE İNDİRECEĞİZ"
    Servis araçlarının elde ettikleri kazançları ile giderlerini karşılayamaz hale geldiğini belirten Faruk Alpaslan, "Okul servis araçlarında 10 Mart 2017 tarihli ve 30003 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında rehber personel görevlendirilmesi zorunlu hale geldi. Servis araçları öğrencilerden aldıkları ücretlerden, rehber personeli maaşı ve sigortası, araç yakıt vergi ve sigortası, araç bakım onarım giderleri de hesap edildiğinde, sürücülüğünü araç sahibinin yapması halinde asgari ücretin altında bir kazanç kalmaktadır. Şoför çalıştıran servis araçları zarar etmektedir. Sonuç olarak ekmek kazanmak için servis çalıştıran ve zarar eden esnafımızın giderlerini asgariye indirip, esnafımızın kazancının cebinde kalması için gerekli çalışmaları yaparak esnafımızın hakkına sahip çıkacağız.  Servis araçlarının çalışma esasları doğrultusunda kazanç sağlayabileceği, hizmet alan öğrencilerin ve velilerin de mutlu olabileceği bir sistemin kazandırılması için çalışacağız. Bazı çıkarcıların servis araçlarının sayısını arttırarak, kendileri rant elde ederken, servisçi esnafımızın ekmeği ile oynamak için bazı planlar yaptıklarını ve bunun için Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinin yapılmasını beklediklerini biliyoruz. Servisçi esnafının hak ve hukukunu korumak, ekmeğine sahip çıkmak için UKM'de veya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında girişimlerde bulunarak, bilgi ve tecrübemizle bu konuları sıkı bir şekilde takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29