Alternatif yol trafiği rahatlatacak

Van Büyükşehir Belediyesi, Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Sağlık Sokağı’nda çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşlar alternatif yolun trafiği büyük bir ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Alternatif yol trafiği rahatlatacak

Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Sağlık Sokağı’ndaki alternatif yol çalışmaları için Bölge Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan vatandaşlar, alternatif yolun açılmasıyla birlikte Beşyol trafiğinin daha akıcı hale geleceğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Sağlık Sokağı’nda yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık olarak 2 ay sonra hizmete açılması beklenen yol, şehiriçi trafiğini büyük bir ölçüde rahatlatacak. 

 

“ŞEHİRİÇİ TRAFİK BÜYÜK BİR ORANDA RAHATLAYACAK”
Alternatif yolla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan bölge esnaflarından Abdurrahman Turan, tek şeritli alternatif yolun şehir içi trafiğini rahatlatacağını belirterek, “Yol açılmasıyla birlikte Beşyol trafiğinin yanı sıra şehiriçi trafik büyük bir oranda rahatlayacaktır. Bu yolun bize ekonomik olarak bir katkısı olmasa da, trafik anlamında ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz. Trafiğe ciddi bir rahatlama gelecektir. Beşyol’da bilindiği gibi çok yoğun bir trafik var. Burada zaman zaman çok uzun kuyruklar oluşuyor. Bu yolun ciddi artıları olacaktır. Tüm sürücüler için alternatif bir yol olacak. Bu tür alternatif yolların açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“ALTERNATİF YOL BEŞYOL TRAFİĞİNDEKİ YÜKÜ AZALTMIŞ OLACAK”
Bora Aytin isimli vatandaşta Van Büyükşehir Belediyesi’nin Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Sağlık Sokağı’ndaki alternatif yol çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Yol açıldığı andan itibaren trafik anlamında büyük bir rahatlama olacaktır. Biz taksiciler açısında da trafiğe girdimiz zaman bizim içinde alternatif bir yol olur. Bu yolla beraber trafikte ciddi bir rahatlama olacaktır. Beşyol trafiği zaman zaman kitleniyor. Araç kuyruğu bazen Urartu Oteli’ne kadar geliyor. Bu kapsamda alternatif yol Beşyol trafiğindeki yükü azaltmış olacak. Buda biz taksiciler içinde iyi olacaktır. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ESNAF OLARAK BU ÇALIŞMALARDAN DOLAYI MEMNUNUZ”
Müslüm Şimşak isimli esnaf alternatif yolla trafikte bir rahatlamanın olacağını belirterek, “Bilindiği gibi bu cadde üzerinde yoğun bir trafik oluyor. Bu yoğunluktan dolayı zaman zaman kazalarda meydana geliyor. Bu anlamda alternatif yol ciddi anlamda trafiğe katkı sunacaktır. Keşke daha önce açılsaydı. Esnaf olarak bu çalışmalardan dolayı memnunuz. Bu çalışmalarında ilimiz için iyi gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. En azından Beşyol trafiği rahatlamış olacak. Erciş yolunu kullanması gereken sürücüler Beşyol trafiğine girmeden direkt buradan gidecekler. Alternatif yol sürücüler için büyük bir rahatlama getirecektir. İskele Caddesi de bu kapsamda rahatlar. İş anlamında da biz esnafları etkileyeceğini düşünüyorum. Burada bir akış olacak. Trafik yoğunluğu azalmış olacak. İlimizde bu tür alternatif yollara ciddi anlamda ihtiyaç var” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2020, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29