Altın: Kudüs kutsal şehirdir

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, “Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar kutsal ise Kudüs te o kadar kutsaldır” dedi.

Altın: Kudüs kutsal şehirdir

    Altın, Mescid-i Aksa’nın Müslüman Âlemi için çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Buradan Miraca çıkmıştır. Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar kutsal ise Kudüs te o kadar kutsaldır. ABD’nin her fırsatta Ortadoğu da barış ve demokrasi adına açıklamalar yapması, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaları ile aslında hiçbir zaman barıştan yana olmadıklarını biliyoruz. Her fırsatta İşgalci ve terör devleti olan İsrail’e arka çıkmaları bu politikalarının sonucudur.  Bölgenin istikrarı Kudüs’ün statüsü ile doğrudan ilgilidir ve dünya geneli için hayati bir konumda bulunmaktadır. Sorumsuz bir şekilde alınan bu karar hiç şüphesiz Ortadoğu’da yeni çatışmalara neden olmuştur ve olacaktır.  İslam İş Birliği Teşkilatı bu konuda İsrail’e hem ekonomik hem siyasi ve hem de askeri alanda en ağır yaptırımları ele almalı ve sonuç bildirgesinde Kudüs’ün İslam’ın başkenti olduğunu tüm dünyaya deklare etmelidir. Şu unutulmamalıdır ki Kudüs özgür olmadan Müslümanlar asla özgür olmayacaktır. Ve Kudüs’le başlayan bu süreç İslam âleminde yarın çok farklı noktalara gidecektir” ifadelerini kullandı.

    Altın, tüm İslam âleminin bu konuda uyanık olmasını ve Kudüs’ü asla gündemlerinden düşürmemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER