Arapça Metin Canlandırma yarışması Van finali…

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Metin Canlandırma yarışmasının bu yıl 9´uncusu yapıldı.

Arapça Metin Canlandırma yarışması Van finali…

      Van İpekyolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Önder Başkanı Mehmet Emin Akan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

     Müftülük personeli, İlahiyat Fakültesi hocaları ve Arapça öğretmenlerinden oluşan Arapça metin canlandırmada yarışmasında 16 imam hatip ortaokulu yarıştı.

 

     9.’uncusu düzenlenen Arapça metin canlandırma yarışmasında Tuşba Şehit Soner İdil İmam Hatip Ortaokulu birinci, İpekyolu Mehmetçik Selen İmam Hatip Ortaokulu ikinci, İpekyolu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 

 

     İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, yarışma sonunda yaptığı açıklamada Arapça metin canlandırma yarışmasında imam hatip ortaokulu öğrencilerinin gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu belirterek, “Bu yarışmalar, bir lisan bir insan ilkesinden hareketle Arapçanın öğretilmesine katkı sağlamaktadır. İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in dili olması hasebiyle bu dili iyi bilen her istediğini akıcı şekilde ve edebi kalitede ifade edebilen kitlelerin yetişmesine büyük ihtiyaç vardır. Bu amaçla doğrultusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye giren okullara protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29