Arlı'dan, esnaflar için kredi uyarısı…

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan Adayı Ekrem Arlı, esnafların bankaların tuzağına çekilmek istendiğini iddia ederek, esnaflara bu uygulama ile kötülük yapıldığına işaret etti.

Arlı'dan, esnaflar için kredi uyarısı…

   Esnafın yüksek faizli krediye kurban edilmek istendiğine dikkat çeken Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan Adayı Ekrem Arlı, "Bugüne kadar esnafın sıkıntıları ile ilgilenmeyenler, şimdi göz boyamak için esnafımızı yüksek kredi faizi yükü altına sokmak istiyorlar" dedi.
Yayınladığı bildiride oda seçimlerinin yakın zamanda yapılacağına dikkat çeken Başkan Adayı Ekrem Arlı, "4 yıllık dönem boyunca esnafı görmezden gelen oda başkanlarının, göstermelik kredi anlaşması adı altında haber yayınladıklarını ve bunun bir seçim yatırımına yönelik olarak sadece göz boyama olduğunu tüm esnafımız biliyor. Ayrıca kendi reklamlarını yapmak için esnafları da bankalara müşteri olarak kazandırmaktan başka bir işe yaramayan, esnafın derdini çözmeyen, sıkıntılarını gidermeyen bu girişimlerin sonu hüsranla bitmeye mahkûmdur" şeklinde uyarıda bulundu.

   'ESNAFIMIZ BANKALARIN TUZAĞINA ÇEKİLMESİN'
   Yayınladığı bildiri hakkında bilgi veren Ekrem Arlı,  "Van'da bizlerin ortağı olduğumuz iki, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi bulunmaktadır. Bu kooperatiflerde 1 yıla kadar faiz oranı yüzde 4, 1 yıldan fazla vadeli olan kredi faiz oranı yüzde 5'tir. Rahatlıkla bu krediyi kullanmak varken neden esnafımızı bankaların tuzağına çekmeye çalışıyorlar anlamış değilim. Sonra bankalarla yapılan anlaşmalarda aylık ve yıllık faiz oranları ile vade seçenekleri sunulması gerekirken, neden kapalı kutu şeklide esnafa sunuluyor?'' dedi.
Kredi konusunda ihtiyacı olan esnaflara her şekilde yardımcı olabileceğini belirten Arlı, "Sıkıntısı olan esnafımız bize ulaşırsa, uygun faiz ve ödeme imkânları ile kredi almaları için kooperatiflerimiz nezdinde girişimde bulunarak yardımcı olabiliriz" diyerek esnafların yüksek faizli kredi yükünün altına sokulmasının doğru olmadığına dikkat çekti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER