B. B. Vanspor'un grubuna bakış...

Van Büyükşehir Belediyespor'un grubunda son haftalarda alınan sonuçlar, her takımın birbirini yenebileceğini bir kez daha ortaya koyuyor.

B. B. Vanspor'un grubuna bakış...

      Bölge: Salih Deniz

    Liderlik koltuğuna oturan takımların, orta sıradaki takımlara mağlup olması, yenilmesine kesin gözüyle bakılan takımların, sürpriz galibiyetlere imza atması, B.B.Vanspor'un grubunun zorluk derecesini ortaya koyuyor.

    TFF 3. Lig 2. Grupta ilk devrenin bitimine 4 haftalık bir maraton kaldı.
Grupta kopma yok.
   Puanlar birbirine çok yakın olduğundan, bir maç kazanan takım birkaç sıra yukarıya doğru çıkarken, bir maç kaybeden takım ise birkaç sıra aşağıya doğru inişe geçiyor.
    Geride bırakılan 13 haftalık maç maratonunda, liderlik koltuğu 5 kez el değiştirdi.
   Ligin ilk haftasında, Erokspor lider olurken, daha sonra, Diyarbekirspor, Turgutluspor, Pazarspor lider oldu. Ligin 13. Haftasında ise son 5 haftadaki başarılı çıkışıyla Ankara Demirspor yeni lider oldu. Grupta en fazla galibiyet alan takım Ankara Demirspor olurken, galibiyet yüzü görmeyen tek takım ise Kayseri Erciyesspor oldu.
   Her hafta olduğu gibi geçtiğimiz hafta da, zirveye oynayan birçok takım puan kaybı yaşadı. Yaşanan bu puan kayıpları sayesinde, orta sıralardan gelen takımlarda, üst sıralarda yer bulmuş oldu.
   Geride bırakılan 15 haftalık maç maratonuna bakıldığında, grupta yer alan her takımın her takımı yenebildiği görüldü. Hal böyle olunca, ne zirve ne Play Off potasında kopma olmadan lig yürüyor. Sadece küme düşme potasında küçük bir kopma yaşanıyor. Bu kopmada kapanacak farklar olarak görünüyor. Kalan son 5 haftalık maratonda da kopma olmadan, mücadelenin ilk devrenin sonuna kadar devam edeceği açıkça görülmektedir.

    DOKUZ TAKIMIN LİDER OLMA ŞANSI VAR
   Grupta yer alan 18 takımın verdiği mücadele ve aldığı sonuçlara bakıldığında, şuan itibariyle, 9 takımın lider olma şansı devam ediyor.
  14. Sırada yer alan takımın da Play Off potasında yer bulma şansının var olduğu da açıkça görülüyor. Bir grupta her takım her takımı yenebiliyorsa, o grupta belki de sezon sonuna kadar kopma yaşanmayabilir. O açıdan kalan 4 haftalık maraton her takım için zorlu geçecektir. Takımlar kalan sürede kendilerini ya kayıpsız ya da az kayıpla kendilerini devre arasına atmanın planlarını yapıyor.
Ligin 13. Haftasında alınan sürpriz diyebileceğimiz sonuçlar, ligin 14. Haftasında da alınabilir.
Ligin 14. Haftasında, Lider Ankara Demirspor çıkışa geçen Yeni Orduspor'u konuk ederken, yakın takipçisi olan Turgutluspor ise Diyarbekirspor deplasmanına gidecek. Geçtiğimiz hafta evinde Diyarbekirspor'la berabere kalan B.B.Vanspor ise Ergene Veli Meşespor deplasmanına gidecek.
   22 Puanla son haftalarda zirveyi zorlayan Pazarspor evinde Muğlaspor'u, grubun güçlü takımlarından Darıca Gençlerbirliğispor ise Anadolu Bağcılarspor'u konuk edecek. Bu 5 karşılaşmanın son düdükleri çaldığında zirvede değişim yeniden yaşanacak.
   TFF 3. Ligde 3 gruba bakıldığında, 1. Grupta Lider Manisa Büyükşehir Belediyespor, en yakın rakibine 7 puan fark atmışken, 2. Grupta lider Ankara Demirspor takipçisine 2 puan fark atmış durumda.
    3. Grupta ise Utaş Uşakspor'un ise en yakın rakibiyle arasında sadece 2 puan fark bulunuyor.
   TFF 3. Ligde sadece 1. Grupta zirve yarışında kopma varken, diğer 2 grupta gözle görünür bir kopma yok.
   Görünen ligin 2. Devresinde TFF 3. Ligde yer alan 54 takım kıyasıya bir mücadele içinde olacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29