B.B. Vanspor'un grubunda hafta sonu kritik maçlar...

B.B.Vanspor'un grubunda özellikle hafta sonu zirveyi yakından ilgilendiren kritik karşılaşmalar oynanacak. Kırmızı-siyahlı takım evinde grubun güçlü takımlarından Diyarbekirspor'u ağırlarken, zirvedeki takımlar da zorlu maçlara çıkacak.

B.B. Vanspor'un grubunda hafta sonu kritik maçlar...

       Bölge: Salih Deniz
   B.B.Vanspor'un grubunda ilk devrenin bitimine 5 haftalık bir maraton kaldı.
Zirvede, Play Off ve küme düşme potasında kopma yok. Puanlar bir birine çok yakın. Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda alınan sürpriz sonuçlar sayesinde dengeler değişmişti.
   3 puanlık sistemde, alınan bir galibiyet ve alınan bir mağlubiyetin dengeleri nasıl değiştirdiğinin bir örneği, Lider Diyarbekirspor deplasmanda aldığı mağlubiyetle bir andan 4 sıra gerilerken, 3. Sıradaki Turgutluspor yeniden Lider oldu.
Puanların bir birine yakın olmasından dolayı kalan 5 haftalık maç maratonu grupta yer alan 18 takım içinde final havasında geçecek.
Kalan 5 haftalık maratonda, Zirve takımları yerlerini korumanın, Play Off Potasındaki takımların zirveye yerleşmenin ve küme düşme potasındaki takımların ise orta sıralara çıkmanın mücadelesinde olacak.
    Ligin 13. Hafta karşılaşmaları, bu hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği 9 karşılaşmaya bakıldığında özellikle 4 karşılaşma ön plana çıkıyor.
   Zirveyi yakında ilgilendirecek olan kritik 4 karşılaşma sona erdiğinde zirvede yine dengeler alt üst olacak.
Geçtiğimiz hafta Tirespor deplasmanına Lider giden Diyarbekirspor, aldığı mağlubiyetle liderliği Turgutluspor'a bırakmıştı. Diyarbekirspor Pazar günü Muğla deplasmanından altın değerinde 3 puanla dönen B.B.Vanspor'a konuk olacak. Muğlaspor deplasmanında sergilediği futbol ve aldığı galibiyetle taktir alan B.B.Vanspor, bu maçı da alacak güçte. Saha ve seyirci avantajıyla maça çıkacak olan kırmızı siyahlılar, Diyarbekirspor maçını kazanıp, çıkışını sürdürmek istiyor.
Haftanın kritik maçlarından biri olan Vanspor-Diyarbekirspor karşılaşmasında favori takım kesinlikle Vanspor olarak görünüyor.
Taraftarlarda bu önemli maçın bilincinde olarak, tribünlerin full dolması ve desteğin daha çok olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
    Diğer bir karşılaşma Erzincan'da oynanacak. 24 Erzincanspor evinde Ankara Demirspor'u konuk edecek. Geçtiğimiz hafta deplasman da önemli bir galibiyet alan Erzincaspor, bu maçta favori takım. Zirve hesapları yapan 2 takımın mücadelesinde beraberlikte çıkabilir. Geçtiğimiz hafta grupta en çok gol atan 2 takım, Turgutluspor ve Tirespor karşılaşması önemli. Diyarbekirspor'u 4-0 yenerek liderlikten eden Tirespor, bu hafta yeni Lider Turgutluspor'a konuk oluyor.
    2 Takım da gol yollarında etkili. Turgutlu liderliğini korumanın, Tirespor ise çıkışını sürdürmenin mücadelesinde olacak. Grupta sesiz yoluna devam eden Yeni Orduspor, bir türlü istikrarı yakalayamadı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda kazanan Orduspor, bu hafta evinde Pazarspor'u ağırlayacak. Zirve hesapları yapan 2 takımın mücadelesinde Orduspor bu maçı kazanıp, istikrarı yakalamanın hesaplarını yapıyor. Galibiyete yakın olarak da Orduspor görünüyor.
   Bu kritik 4 karşılaşmaların son düdüğü çaldığında, zirvede sıralama yeniden değişecek gibi görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29