B.B.Vanspor maçını ücretsiz izliyorlar

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki gençlere stadyumda maç izleme keyfi yaşatıyor.

B.B.Vanspor maçını ücretsiz izliyorlar

   Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığına bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğünce kırsaldaki gençlere yönelik bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.
   Hazırlanan proje çerçevesinde kırsal mahallelerdeki gençler, hem Van Büyükşehir Belediyespor'un iç saha maçlarını izleme fırsatı buluyor. Hem de kentin tarihi ve kültürel alanları gezerek tarih bilinci kazanıyor.
Merkez ilçeler dışındaki 10 ilçede uygulanan proje ile liselerde okuyan 80 öğrenci 4 öğretmenle birlikte Büyükşehir Belediyespor maçını stadyumda ücretsiz olarak izliyor.
    Daha sonra kentte bulunan Tarihi Van Kalesi ve Kedi Evi gibi alanları ziyaret eden gençler keyifli vakit geçiriyor.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin genel hizmetler dışında sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın, kırsal mahallelerdeki gençlerin sosyal yaşama entegre olmaları için bu tür sosyal içerikli çalışmaların devam edeceğini söyledi.
   Yaklaşık 5 ay sürecek olan proje ile farkındalık yaratacaklarını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
 "Özellikle de bu tür imkanlara sahip olamayan gençlere yönelik, bu ve benzer hizmetler vermekteyiz. Devletimizin tüm imkanları gençlerimizin daha iyi yetişmesi ve sosyal hayatta topluma faydalı bireyler olması yönünde kullanılacaktır. Bu tür projeler çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin sosyalleşmesi insanlar arasındaki yakınlaşma, yardımlaşma ve toplumsal bilincin oluşması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle yerel yönetimlerin bir amacı da iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirilmesi için imkanlar ölçüsünde azami gayret göstermektir" dedi.
   Hayatlarında ilk defa stadyumda maç izleme fırsatı bulduklarını belirten gençler ise Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29