B.B.Vanspor'un grubuna bakış

TFF 3. Lig 2. Grupta ilk devrenin bitimine 3 haftalık bir maraton kalmasına rağmen, Zirve ve Play Off potasında kopma yok. Kendi takımımızın başarısından söz edemiyoruz. Çünkü başarısızlık var.

B.B.Vanspor'un grubuna bakış

   Haber Yorum: Salih Deniz

   TFF 3. Lig 2. Grupta 14 haftalık maraton geride kaldı. Geride bırakılan 14 haftalık maç maratonuna bakıldığında, liderlik koltuğu sürekli el değiştirdi. Puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı, maç kazanan takımlar zirveye doğru tırmanırken, kaybeden takımlar ise aşağıya doğru inişe geçiyor. İlk devrenin bitimine 3 haftalık bir maraton kaldı.

   Bu son 3 haftalık maraton grupta yer alan 18 takım içinde zorlu geçecek gibi görünüyor. Çünkü ne zirvede nede Play Off potasında kopma yok. Yaklaşık 9 takımın zirveye çıkma şansı olduğu kadar 10 takımında Play Off potasında yer alma şansı aynen devam ediyor. Geride bırakılan 14 haftalık maç maratonunda, en fazla galibiyet alan takımlar (8) Turgutluspor ve Ankara Demirspor olurken, hiç galibiyeti olmayan tek takım ise Kayseri Erciyespor oldu. En fazla gol atan takımlar, 22 golle, Turgutluspor, Ankara Demirspor ve Diyarbekirspor, en az gol atan takım ise yine Kayseri Erciyesspor oldu. Birkaç hafta öncesine kadar orta sıralarda yer alan 2 takım, Ankara Demirspor ve Yeni orduspor takımları yakaladıkları istikrarlı çıkışlarla zirvede yer bulması ise gözlerden kaçmadı.

Ligin 14. Haftasında, Lider olan Ankara Demirspor ve Diyarbekirspor’un evlerinde mağlup olması zirvede sıralamayı yeniden dizayn etti. Lider Ankara Demirspor bu mağlubiyetle 3. Sıraya geriledi, yeni lider tekrar Turgutluspor oldu. Grupta puanların

birbirine çok yakın olması, karşılaşmaların kıran kırana geçmesine etkisi büyük oluyor. Grupta her takım her takımı yenebiliyor. Bundan dolayıdır ki kopma yaşanmadan ligde heyecan devam ediyor ve taraftarlar çekişmeli maçlar izleme imkanı buluyor.

    B.B.Vanspor inişe geçti

    Ne hikmetse kendi takımımız olan Vanspor’un başarısından söz edemiyoruz. Çünkü ligin 14. Haftasında Ergene Velimeşespor deplasmanından aldığı mağlubiyet umutlarımızın tükenmesine, dizlerimizin bağının kopmasına vesile oldu. Şampiyonluğa oynayan bir takımın yapması gereken bu değil. Bu takım bu gidişatıyla, artık Play Off hesapları bile yapamaz.

    Hiçbir takımda olmayanlara sahip bir takımın yapması gereken, içte ve dışta maç kazanmaktır. Elimize o kadar şans geçti ama biz bu şansları değerlendirmesini bilemedik. Senin forvetin 14 hafta da iş yapamıyorsa sadece bir iki gol atıyorsa, o zaman korkmayacaksın cesaretle aldığın diğer forvetlere güveneceksin ve yer vereceksin. Sen ne yapıyorsun üstüne üstüne gidiyorsun. Volkan Pala bence puanları kaybettiğimiz maçlarda şans bulsaydı skor inanın çok farklı olurdu. Zaten kaybediyorsunuz, bari Volkan’ı artık bir deneyin.

    Bence Pişman olmasınız. Siz aldığınız forvete güvenmeye devam ettiğiniz sürece biz bunları aynen yaşarız. Şimdi önümüzde Turgutluspor maçı var. Adamlar Diyarbekir’de maç alıyorsa senin bu oyun anlayışınla senden maçı rahat alırlar. Çünkü biz korkak futbol oynuyoruz. Cesaretli olun ve güvenin şans vermediğiniz oyunculara şans verin. Bu maçı da kaybedersek vay halimize. Galibiyete prim nasıl veriliyorsa, mağlubiyetlerde ise başta teknik kadro olmak üzere futbolculara da mutlaka ceza verilmelidir.

   Ligin 15. Hafta karşılaşmaları Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Lider Turgutluspor evinde B.B.Vanspor’u konuk ederken, yakın takipçisi olan Pazarspor ise Ergene Velimeşespor’u konuk edecek.

   Bir diğer önemli karşılaşma ise Erzincan ile Darıca Gençlerbirliğispor arasında olacak. 26 Puanlı Ankara Demirspor ise Muğlaspor deplasmanından puan arayacak.

  B.B.Vanspor Turgutluspor maçı ardından, ligin 16. Haftasında Pazarspor’u konuk edecek.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29