B.B.Vanspor'un grubuna bakış...

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta geride bırakılan 11 haftalık maç maratonunda, Pazarspor mağlubiyeti olmayan tek takım olurken, Kırıkhanspor ve Erciyesspor ise galibiyeti olmayan takımlar oldu.

B.B.Vanspor'un grubuna bakış...

      Bölge: Salih Deniz
    İlk devrenin bitimine ise 6 haftalık bir maraton kaldı.
    Geride bırakılan 11 haftalık maratonda zirveye oynayan takımlar kıyasıya bir mücadele verdi.
   Zirve koltuğu 3-4 kez el değişti ama son 4 haftayı galibiyetle tamamlayan Diyarbekirspor yeniden liderlik koltuğuna oturdu. 18 Takımlı grupta yaklaşık olarak 9 takım şampiyon olma mücadelesi veriyor. Hal böyle olunca oynanan her karşılaşma final havasında geçiyor.
    5 hafta boyunca yakaladığı çıkışla lider olan Turgutluspor, son 2 hafta maçlarında kaybettiği puanlar sayesinde inişe geçti. Ligin 10. Haftasında lider olan Pazarspor ise 11. Hafta maçları sonunda liderliği averajla Diyarbekirspor'a bıraktı.
    Geride bırakılan 11 haftalık maç maratonunda Pazarspor mağlubiyet, Kırıkhanspor ve Erciyesspor ise galibiyet yüzü görmeyen takımlar oldu. Kalan 6 haftalık maraton grupta yer alan 18 takım içinde zorlu geçecek. Zirve takımları zirvede, Play Off potasında yer alan takımlar konumlarını koruma ve küme düşme potasında yer alan takımlar ise orta sıralara çıkma mücadelesi verecek. Ligin 12. Haftasında Lider Diyarbekirspor deplasmanda Tirespor'a konuk olurken, Pazarspor ise 24 Erzincanspor'u konuk edecek. Zirveyi yeniden eline geçirmek isteyen Turgutluspor ise Gölcükspor deplasmanın da olacak. Bu 3 karşılaşmanın son düdüğü çaldığında zirvede dengeler değişebilir.
    Grupta gerçekten çok güçlü takımlar yer almaktadır. Geride bırakılan 11 haftalık maratonda oynanan maçlara baktığımızda her takımın her takımı yenebildiğini gördük. Kısacası bu grupta gerek şampiyon gerekse Play Off takımlarının kimler olacağını şimdiden söylemek çok zor. Ne zirvede, ne Play Off Potasın da ve nede küme düşme potasında kopma yok. Bu da kalan maçların daha çetin geçeceğini açıkça göstermektedir.
    Ligde inişli çıkışlı bir dönem geçiren B.B.Vanspor, 17 puanla 7. Sırada yer alıyor.
   Bu hafta sonu zorlu Muğla spor deplasmanına gidecek olan kırmızı siyahlı ekip, bu maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Liderle arasında 6 puanlık bir fark bulunan B.B. Vanspor, kalan son 6 haftalık maratonda kendi evinde 2, deplasman da ise 4 maça çıkacak.
Kalan maçların zorluğunu göz önünde bulunduran kırmızı siyahlı ekip, zirveden kopmamak için, kalan 6 maçta da puan ve ya puanlar almanın hesaplarını yapıyor. Bu hafta sonu deplasmanda Muğlaspor'a konuk olacak olan kırmızı siyahlılar, sonraki hafta ise Diyarbekirspor'u konuk edecek.
   Bu maçın ardından, 2 hafta üst üste deplasmanda oynayacak olan B.B.Vanspor, ligin 16. Haftasında Pazarspor'u konuk edecek, son hafta ise 1461 Trabzonspor deplasmanında ilk devreye noktayı koyacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29