B.B.Vanspor'un grubunda işler karışık

TFF 3.lig 2. Grupta, ilk devrenin bitimine 2 hafta kalmasına rağmen takımlar arasında kopma olmadığı görülüyor. Özellikle zirve mücadelesi veren takımlar arasındaki maçlar nefes kesiyor.

B.B.Vanspor'un grubunda işler karışık

Spor Toto 3. Lig'de 3 grupta toplam 54 takım mücadele ediyor.
3 gruba bakıldığında bugüne kadar yaşanmamış bir ilk sadece 2. Grupta yaşanıyor.
 İlk devrenin bitimine 2 hafta kala, TFF 3.lig 1. Grupta, lider Manisa Büyükşehir Belediyespor'la takipçisi Düzcespor arasında 7 puanlık bir fark var.
 TFF 3. Lig 3. Grupta ise, Lider Uşakspor ile yakın takipçisi olan Çorum Belediyespor arasında 3 puanlık bir fark var.
TFF 3. Lig 2. Grupta, yani B.B.Vanspor'un grubunda ise Lider Yeni Orduspor ile takipçileri arasında puan farkı sadece gol averajı olarak görünüyor.
Grupta 9 takımın son 2 haftada lider olma yani ilk devreyi lider kapatma şansı var.

Grupta işler çok karışık…
Taraftarlar ise "Bu nasıl bir grup" demekten kendini alamıyor.
2. Grupta sezon başından bu yana zirvede gözle görünür bir kopma yaşanmadı. Hemen hemen her hafta liderlik koltuğu el değiştirdi. Bir iki hafta istikrarlı giden takımlar zirvede yer almaya başladı. Yani grupta yer alan Kayseri Erciyes hariç diğer 18 takımın, rahatlıkla maç kazanmalarına şahit olduk. Hal böyle olunca, kopma da yaşanmıyor.
Özellikle ligin 15. Haftasında Vanspor'un deplasman da lider Turgutluspor'u 4-0 mağlup etmesi grupta dengeleri tamamen alt üst etti. Bu galibiyetle hem lider değişti, hem de 9 takım zirveye ortak olmuş oldu.
Grupta zirve hesapları yapan takımların ve yeniden zirve şansı elde eden takımların bu galibiyetten dolayı Vanspor'u tebrik etmeleri gerektiğini söyleyen taraftarlar, "Çünkü bu maçta Turgutluspor galip gelmiş olsaydı işler farklı olacak ve bizde bugün bu yazıyı bu haliyle yazmamış olacaktık. Grupta her takımın her takımı yenmesi sebebiyle hemen hemen her hafta hem lider hem de dengeler değişiyor. Bu sebeple oynanan her karşılaşma final havasında geçiyor ve grupta kopma yaşanmıyor. Ligde kalan son 2 hafta maçlarına bakıldığında, ligin ilk devresi sona erdiğinde kopma olmayacağı, zirve yarışının ligin 2. Devresinde aynen yaşanacağı görünmektedir. Ligin 2. Devresinde bir çok takım kadrosuna belki eklemeler yapacak ama bununda çok etkili olamayacağı kanaatindeyiz. Çünkü görünen yol haritasında, takımlar bunu çokta kayda almayacaktır. TFF 3. Lig 2. Grupta yaşananlar bugüne kadar belki de Profesyonel liglerde yaşanmış bir şey değil. Hal böyle devam ederse, gruptaki bu amansız mücadele ve kopmama Ülke gündeminde de geniş bir yer bulacaktır" yorumunu yaptı.
Öte yandan grupta, 15. Hafta maçları sonunda Yeni orduspor 27 puanla ve averajla lider olurken, Turgutluspor ve Ankara Demirspor aynı puanla 2.ve 3. Sırada yer aldı.
9. Sıradaki takımla lider arasında sadece 3 puanlık bir fark var.
Bir maçlık fark iştah kabarttığı için kalan son 2 hafta maçları bu 9 takım için çok çetin geçecek.
Bu hafta sonu oyayacak olan karşılaşmalar sonucunda dengeler ve lider bir kez daha değişecek gibi görünüyor. 24 Puanla zirve mücadelesi veren Darıca Gençlerbirliği lider Yeni Orduspor'u, geçtiğimiz hafta lideri evinde farklı mağlup eden B.B.Vanspor ise Pazarspor'u konuk edecek.
Bu 2 karşılaşmanın sonuçları özellikle zirve noktasında değişimlere etkisi büyük olacak.
Vanspor taraftarları Pazarspor maçını beklediklerini söyleyerek, "Bize beklemek ve takip etmek düşer. Gerçekten her takımın her takımı yendiği zorlu grupta, takımların verdiği çetin mücadele sayesinde zevkli ve heyecanlı maçlar izleme imkanı buluyoruz" ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29