B.B.Vanspor, uzatmalarda mutlu:0-1

Van Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Beylerbeyi ekibi Erokspor'u 90+3'üncü dakikada, Mutlu İlengöz'ün serbest vuruşta attığı golle 1-0 yenmeyi başardı.

B.B.Vanspor, uzatmalarda mutlu:0-1

TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz B.B.Vanspor, deplasmanda Erokspor'u 1-0 yenmeyi başardı.

Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısının normal süresi 0-0 tamamlandı.

Hakem 3 uzatma dakikası gösterdi.

Mutlu İlengöz 90+3'üncü dakikada serbest vuruştan attığı golle takımına üç puan armağan etti.

Karşılaşma İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 13.30’da başladı.

    Feyyaz Uçar teknik sorumluluğunda sahaya çıkan B.B.Vanspor, ilk yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremezken, 42. Dakikada Tayfun’un attığı gol, ofsayt gerekçesiyle verilmedi.

  7. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da, Mutlu İlengöz korner kullandı, savunma topu uzaklaştırdı, top yeniden Mutlu’nun önünde kaldı, vuruşunda top auta gitti.

  11. dakikada Erokspor atağında Abdulkadir ceza alanı içine girdi, ortasında önce Fahrettin Bıyıklı, ardından M.Serdar Yazıcı topu uzaklaştırdı.

   13. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor atağında, Mutlu yere düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşta, savunma topu uzaklaştırdı.

  19. dakikada B.B.Vanspor’un bir başka atağında Serdar Cansu’nun pasında topla buluşan Tayfun Aydoğan, ceza alanına topu ortaladı, Burak Yılmaz’dan önce savunma tehlikeyi geçiştirdi.

   21. dakikada B.B.Vanspor, Erok yarı sahasında taç kazandı. Mutlu İlengöz uzun bir taç atışı kullandı. Savunma topu uzaklaştıramadı, Serdar Cansu’nun vuruşunda top auta gitti.

  24. dakikada Erokspor atağında top bir anda Günay’ın önünde kaldı, Günay’ın pasında Serdar Yazıcı topu uzaklaştırdı.

  28. dakikada maçın en net pozisyonlarından biri yaşandı. B.B.Vanspor atağında Haydar Deniz ve Serdar Cansu paslaşması ile top Burak’ın önünde kaldı. Burak’ın pasında Mutlu bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama kaleci erken davranıp gole izin vermedi.

  30. dakikada B.B.Vanspor bir kez daha gole yaklaştı. Rakibinden topu kapan Mutlu İlengöz kaleyi yokladı, kaleci iki hamlede topu kontrol etti.

  34. dakikada gelişen Erokspor atağında, Abdulkadir’in pası ile topla buluşan Günay’ın vuruşunda top auta gitti.

   37. dakikada Erokspor net bir gol kaçırdı. Ceza alanı içinde topla buluşan Uğur, kaleci ile karşı karşıya kalmak üzereyken, M.Serdar Yazıcı topu uzaklaştırdı.

  39. dakikada B.B.Vanspor’da Tayfun düşürüldü. Kazanılan serbest vuruşu yine Tayfun kullandı, ama savunma topu uzaklaştırdı.   Bu kez Erok atağı gelişmiş oldu. Uğur kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top auta gitti.

  40.dakikada B.B.Vanspor’un golü için hakem ofsayt düdüğü çaldı. Haydar Deniz’in uzun pasında topla buluşan Tayfun Aydoğan, aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

  42. dakika B.B.Vanspor bir kez daha gole yaklaştı. Haydar’ın pasında Tayfun topu indirdi, Burak Yılmaz’ın güzel vuruşunda kaleci gole izin vermedi, sonrasında Ömer Çetinbaş’ın pozisyonu için ofsayt düdüğü çalındı.

  45. dakikada Erokspor atağında, B.B.Vanspor’lu oyuncular ofsayt diye durdu, bir anda Günay sol kanattan ceza alanına girdi, ama M.Serdar Yazıcı topu kornere yolladı.

  İkinci yarıya da B.B.Vanspor rakibine oranla daha iyi başladı.

  47. dakikada Mutlu uzun bir taç atışı kullandı. Ömer kafa ile topu indirdi, Tayfun Aydoğan’ın vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

  48. dakikada kontratakla golle buluşmak isteyen Erokspor’da Günay’dan öne Serdar Cansu topu taça yolladı.

Bu dakikalarda İstanbul’da B.B.Vanspor’u taraftarları desteğini artırdı.

50. dakikada Erokspor  soldan atak geliştirdi. Naci ortasını açtı, ama kaleci Onur topu rahat bir şekilde kontrol etti.

52. dakikada B.B.Vanspor gole yaklaştı. Tayfun Aydoğan uzaktan kaleyi denedi, top savunmadan döndü, Burak Yılmaz şık ve güzel bir vuruş denedi, kaleci son anda topu uzaklaştırdı, dönen pozisyonda bu kez Mutlu İlengöz ortaladı, ama top Ömer’i aştı.

55. dakikada B.B.Vanspor’un net bir golünü Erok kalecisi Murat önledi. Burak Yılmaz ceza alanı içinde dönerek vurdu, kaleci Murat son anda parmaklarının ucu ile gole engel oldu.

 56. dakikada B.B.Vanspor’un bir başka atağında Erokspor kalecisi Murat ile B.B.Vanspor’lu Fatih çarpıştı, iki oyuncunun kısa sakatlığının ardından maça yeniden başlandı.

 59. dakikada Erokspor atağında Günay soldan atak geliştirdi, ancak Ömer Çetinbaş savunmaya yardımcı olarak, topu rakibine çarptırdı ve takımına taç kazandırdı.

61. dakikada Erokspor atağında, M.Serdar Yazıcı topu kornere yolladı.

65. dakikada Erokspor Abdulkadir ile net bir ataktan faydalanamadı. Bu oyuncunun plase vuruşunda top az farkla auta gitti.

66. dakikada B.B.Vanspor’da Burak Yılmaz yerini, Baran Basut’a bırakırken, Ömer Çetinbaş’ın yerine ise Ali Kuleli oyuna dahil oldu.

  68. dakikada B.B.Vanspor Ali Kuleli ile net bir gol kaçırdı. Bir anda ceza alanı içinde topla buluşan Ali’nin vuruşunda, kaleci Murat gole izin vermedi.

70. dakikada Erokspor Adem ile sağ kanattan atağa kalktı, bu oyuncunun ortasında Haydar Deniz topu uzaklaştırdı.

71. dakikada Erokspor Günay ile korner kullandı, kaleci Onur topu uzaklaştırdı.

73. dakikada Erokspor bu kez Adem ile gole yaklaştı. Adem sağdan atağa çıktı, kaleci ile karşı karşıya kaldı, ortasını açtı, Mutlu İlengöz son anda topu uzaklaştırdı.

76. dakikada Emre, Mutlu, Ali ile organize bir atak geliştiren B.B.Vanspor, savunmaya takıldı.

   Maçın en net pozisyonu 81. Dakikada meydana geldi.

   B.B.Vanspor atağında Haydar Deniz’in pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Ali Kuleli, kaleciyi geçtikten sonra gol pozisyonunu kaybetti ve ortasında top dışarı gitti.

84. dakikada Emre ve Serdar’ın paslaşması ile B.B.Vanspor yine atağa kalktı, Ali Kuleli’nin ortasında, Baran’dan önce savunma topu uzaklaştırdı.

  87. dakikada B.B.Vanspor’da Emre Toptan’ın yerine Emrah Tacir oyuna dahil oldu.

   Hakem maçı üç dakika uzattı.

   Karşılaşmanın birinci uzatma dakikasında Erokspor’da Günay’ın uzaktan sert vuruşunda kaleci Onur gole izin vermedi.

Son uzatma dakikasında ise Ali Kuleli yerde kaldı ve B.B.Vanspor ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Tayfun ve Mutlu topun başına geçti. Mutlu İlengöz ölçtü, biçti ve vuruşunda topu ağlarla buluşturdu:0-1

   Hakem golün ardından maçı bitirdi ve B.B.Vanspor bu zorlu karşılaşmayı kazanarak evine ‘mutlu’ dönmeyi başardı.

   Bu galibiyetle birlikte kırmızı-siyahlı takımımız puanını 35 yaparak, play-off yolunda umudunu korumuş oldu.

   Maç sonrası Feyyaz hoca ve oyuncularının mutluluğu gözlerine yansırken, taraftarlar da Vanspor sloganları atarak, mutluluğa ortak oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER