B.Vanspor'da istifa şoku…

B.Vanspor'da son Pazarspor maçı mağlubiyetinin ardından, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, bugüne dek sürekli takıma sahip çıkılması çağrılarının karşılık bulmadığını söyleyerek yönetim olarak istifa ettiklerini açıkladı. B.Vanspor, olağanüstü kongreye gidecek. Takıma sahip çıkan birileri olmazsa, Bergama Belediyespor maçına gidilemeyecek.

B.Vanspor'da istifa şoku…

   Van Büyükşehir Belediyespor’da uzun süredir takıma destek çağrıları karşılık bulmayınca, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, yönetimi ile birlikte istifa kararı aldı.

   Pazarspor ile Van’da oynanan ve 1-0 mağlubiyet alınan son maçın ardından akşam saatlerinde kendine ait şirkette gazetecilerle bir araya gelen B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, istemedikleri bir kararı almak mecburiyetinde kaldıklarını dile getirdi.

 

   OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI

   Takımın başına isteyerek gelmediklerini, dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Genel Sekreterinin ısrarları ile başkan seçildiklerini ve yönetimlerini oluşturduklarını anlatan Yenitürk, “Defalarca bu takıma sahip çıkılmasını istedik. Fakat bir türlü istenen bir karşılık bulamadık. Takım son haftalarda da sürekli olumsuz sonuçlar aldı. Ben ve arkadaşlarım büyük fedakarlıklar yapmamıza rağmen maalesef taraftarlar da zaman zaman bize yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundular. Şimdi kongre kararı aldık. Bakın arkadaşlar kaç kez cebimizden paralar vererek taraftarlar için bilet alıp onların maç izlemesine vesile olduk. Ama yaranamadık” ifadelerini kullandı.

   Takımın başına geldikleri günden beri sürekli sponsor peşinde koştuklarını, işadamlarının, STK temsilcilerinin ve ‘Ben Vanlıyım’ diyenlerin takıma destek olmasını istediklerini anlatan Yenitürk, “Bugüne kadar elimizden geldiğince gereken her şeyi yapmaya çalıştık. Ben de imkanlarım dahilinde bir şeyler yapmak için mücadele ettim. Yalnız kalmama rağmen, sıkıntılar yaşamama rağmen bu işi devam ettirmeye çalıştım. Önceki Valimiz gittikten sonra da tamamen yalnızlaştık” dedi.

 

   BİZDEN BURAYA KADAR…

   “Artık bizden buraya kadar!” diyen Servet Yenitürk, “Herkesin bir imkanı var. Bizden de buraya kadar. Ben inanın ailemi, çocuklarımı, işimi ve gücümü bırakarak bu takıma destekler sundum. Ama buraya kadar. Bizim de bir gücümüz var. Şimdi takımı bırakmak mecburiyetinde kalıyoruz. Olağanüstü kongre kararı aldık. Kongre olana kadar birilerinin takıma destek sunması lazım. Takımın başına geçmek isteyen işadamlarımızı davet ediyoruz. Takıma sahip çıkmak isteyen varsa gelsin sahip çıksın. Şeklinde konuştu.

Takımın büyük giderlerinin olduğunu ve sürekli tüm giderleri kendilerinin karşıladığını anlatan Yenitürk, “Artık masrafları karşılayacak gücümüz kalmadı. Van'ın siyasileri, Valileri, belediyesi gerekirse geçici yönetim oluştursunlar, kongreye kadar bu yönetim işi götürsün. Kongrede de kim gelirse biz de yanlarında yer alırız. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini istiyoruz. Takımımız bu hafta oynanacak olan Bergama maçına gitmezse hükmen 3-0 yenik sayılacak. Bu da çok acı olur” dedi.

Zaman zaman tribünlerden saha içine atılan yabancı cisimler ve küfürlerden dolayı takıma birçok kez para cezaları da verildiğini anlatan Yenitürk, “Sıkıntılar yetmiyormuş gibi bir de sürekli bu cezalarla uğraştık” açıklamasında bulundu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER