B.Vanspor kongreye gidiyor

Bu sezon TFF 2. Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan B.Vanspor’da transfer görüşmelerinin devam ettiğini belirten Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 27 Temmuz’da olağanüstü genel kurula gideceklerini ve yeni bir yönetim oluşturacaklarını söyledi. B.Vanspor’un isminin ve logosunun da değiştirileceği kongrede, nasıl bir yönetimin şekilleneceği ise merak konusu.

B.Vanspor kongreye gidiyor

               B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, TFF 2. Lig’de iyi bir takım kurulması için iyi bir yönetimin de şart olduğunu vurgulayarak, 27 Temmuz’da olağanüstü kongre kararı aldıklarını dile getirdi. Yenitürk, 7 transfer yapmayı düşündüklerini söyleyerek, üç sporcu ile anlaştıklarını, bugünlerde sözleşme imzalayacaklarını belirtti. Başkan Yenitürk, altı sporcu ile yollarını ayırdıklarını, Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile devam kararı aldıklarını anlattı.

 


       KULÜP BAŞKANI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir otelde kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Yenitürk, B.Vanspor olarak TFF 3. Lig’den TFF 2. Lig’e yükseldikten sonra gazetecilerle geç de olsa bir araya geldiklerini söyleyerek, “Sporcular, hoca ve takım izinde olabilir, ama bizler yöneticiler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni sezonda ligde varlığımızı göstermek için gayretlerimiz sürüyor. Yeni yönetim oluşması için çabalıyoruz. Çünkü TFF 2. Lig daha zorlu bir süreç” dedi.

 


             Transfer çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Yenitürk, “Şu an görüşmekte olduğumuz 10 sporcu var. Ama on sporcuyu da transfer edeceğiz diye bir düşüncemiz yok. Amacımız 4 ile 7 arasında net sporcu transferi yapmaktır. Nokta atışı transferler olarak bunu değerlendiriyoruz. Üç transferimiz kesinleşmek üzere. Ama henüz sözleşme imzalanmış değil. Sonuçlanan tek sözleşmemiz vardır. O da hocamız iledir. Hasan Erkin Şimşir hocamız ile bu sezon da devam edeceğiz. Hasan Hoca dört şampiyonluk yaşadı. Biliyorsunuz Afyonspor’u da TFF 1. Lig’e çıkarmıştı” dedi.

 


          Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir’in takımı iyi bildiğini söyleyen B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Hocamızı başka takımlar da istiyordu. O bizimle devam etmek istedi. Yönetim ile yaptığımız istişare sonucu hocamızla devam kararı aldık. Çünkü hocamız hangi futbolcunun kalması, hangisinin gidecek olması konusunda net bilgilere sahiptir” ifadelerini kullandı.

 


          “TRANSFERLERDE HOCANIN KARARI ÖNEMLİ”
Transferler konusunda hocanın takdirini dikkate alacaklarını söyleyen Başkan Yenitürk, tam olarak kaç transfer yapmayı düşündükleri ile ilgili soruyu yanıtlayarak, “Düşüncemiz yediye yakın transfer yapmaktır. En önemli mevkilerimizden biri forvettir. Mevcut forvetimiz devam edecek. Ama alternatif golcü almak lazım. Yine sol kanat, sol açıkta mutlaka iki transfer yapmamız lazım. Yine sağ kanat, orta saha ve libero mevkilerine de transfer yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kaleci konusunda da önemli bir adım attık. Sol kanat ve kaleci transferimiz bitti diyebilirim. Ligde son on maçta gol yememiş bir kaleci ile anlaştık. En azından bizim mevcut kaleci kalitesinde biri. Geçen sezon bunun sıkıntılarını yaşadık. Kalecimiz sakatlandığı zaman, takım tedirgin oluyordu. Şimdi bu sorunun olmaması için adım attık” diye konuştu.

 


             ALTI SPORCU İLE YOLLAR AYRILDI
Takımdan gönderilen sporcuları da açıklayan Başkan Yenitürk, “Hocamızın da düşüncelerini alarak Güney Tutcuoğlu ile yollarımızı ayırdık. Yine üçüncü ve ikinci kalecilerimizle yollarımızı ayırdık. Sol açıkta ve Osman Berk ile yollarımız ayırdık. Onlara da zarar gelmemesi, kendilerine takım bulmaları konusunda böyle bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

 


           B.Vanspor’un önceki Teknik Direktörü Feyyaz Uçar’ın yeni takımı ile anlaşması konusundaki soruları yanıtlayan Başkan Yenitürk, “Feyyaz Uçar ile Ankara’da görüştük. Kendisini bir-iki takım istiyordu. Van’ı sevdiğini, gitmesini istemediğimiz halde Van’da kalabileceğini belirtti. Biz de kendisinin başka bir takımla anlaşmasının, kendi geleceği açısından da faydalı olacağını belirttik. Dostluklarımızı koparmadan kendisiyle güzel bir şekilde ayrıldık. Bundan sonra da her konuda Van’a ve Vanspor’a destek olacağını dile getirdi. Kendisine de bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz” dedi.

 


         23 TEMMUZ’DA TAKIMIMIZ VAN’DA TOPLANACAK
Takımın programını anlatan Başkan Yenitürk, “23 Temmuz’da yeni anlaştığımız ve önceki sporcu kafilemiz Van’da olacak. Antrenman çalışmalarımız Van’da devam edecek. 4 Ağustos’ta takıma izin vereceğiz. 5 Ağustos’ta kampa devam edeceğiz. 11-12 Ağustos’ta takım yine izinli olacak. 13 Ağustos’ta Erzurum’da kampa katılacağız. Erzurum’da 20’sine kadar kamp yapacağız. Dört hazırlık maçı planlıyoruz. Çünkü o tarihlerde birçok takım Erzurum’da olacak. Kampa basınımızı da davet etmeyi düşünüyoruz. Daha sonra yine takıma birkaç günlük izin verdikten sonra tekrardan Van’da bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.

 


          Yeni bir yönetim oluşması için çabalayacaklarını anlatan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Bizim düşüncemiz takım belediye bünyesinden çıksın ve bu şehrin takımı olsun düşüncesiydi. Yeni isimlerin yönetime katılmasını istiyorduk. Şehri bütünleştirecek bir yönetim düşüncesiyle her yere teklif götürdük. Sivil toplum kuruluşları, işadamları, belediye, valilik ve çok farklı kurumlardan isimlerin katılmasını istiyoruz. Henüz isimler konusunda netlik kazanılmış değil” şeklinde konuştu.

 


            B.VANSPOR OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

27 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’te Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda olağanüstü genel kurul yapılacağını anlatan Başkan Yenitürk, “Olağanüstü kongremizi 27 Temmuz’da yapacağız. Bu kongrede yeni bir yönetim oluşacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 


      Yönetime girecek isimlerin 100-150 bin TL bir katkı sunulması gerektiğini anlatan Başkan Yenitürk, “Bu katkı sunulmadığı takdirde şimdiden yönetime girecek arkadaşları açıklamanın manası yok. Çünkü maddi katkılar olmayınca işler yürümüyor. Gönüllü arkadaşlar çok, ama takıma destek sunacak arkadaşlar bizim tercihimizdir” diye konuştu.

 


         İstanbul’da Vanlı işadamları ile görüştüklerini anlatan Yenitürk, “İsim sponsoru arayışlarımız oldu. Yine haftaya İstanbul’a gideceğiz. Takıma maddi katkılar olması için gayretlerimiz sürecek. İsim sponsorunu bulduktan sonra, çalışmalar sonucunda yeni isimleri yönetime katmak için çalışacağız. İsim sponsoru olarak diğer takımlarla görüştük. Onların kaç para istediklerini öğrendik. Biz bu konuda henüz net bir rakam belirlemiş değiliz. Kongreye kadar tüm bunlar netleşecek. Kongrede logo ve isim konusunun değiştirilmesi kararı da alınacak” ifadelerini kullandı.
Bu senenin giderlerini çıkardıklarını dile getiren Yenitürk, “Tahmini 10 milyon TL’lik bir bütçe şart. Bu bütçeyi oluşturursak takımımız başarıyı yakalar” dedi.

 


          “KULÜBÜ İCRAYA VERMEMİZİN NEDENİ, AÇILACAK DAVALARIN ÖNÜNÜ KESMEKTİR”
Kulübe icra bırakması ile ilgili de konuşan Başkan Yenitürk, “Daha önce de basına bir açıklamam oldu. Seçim öncesi ikinci ayda kulübe bir temlik bıraktık. Bunun nedeni ise kulübe açılacak olan yeni davaların önünü kesmektir. Takıma gelecek olan paranın yine takıma harcanmasıdır. O günden bu güne kadar Federasyon ve Spor Toto’dan gelen katkıların tamamı 587 bin TL’dir. Bu para olduğu gibi kulübe aktarılmıştır. Ayrıca kendi hesabımızdan da ayrıca 775 bin TL kulübe para aktardık. Bunu da bilmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


         Kulübün geleceği ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile de görüştüklerini, ancak net bir gelişme yaşanmadığını söyleyen Başkan Yenitürk, “Kongrede tüm bunları masaya yatıracağız. Yeni yönetim ile kararlarımızı alacağız” dedi.
Kulübün geleceği için yeni yönetimin şart olduğunu, transferlerin ilk etabı için en az 2 milyon TL bir bütçenin olması gerektiğini anlatan Yenitürk, “Bizim göğüs ve şort sponsorları konusunda görüşmelerimiz sürüyor. İsteyen arkadaşlar var. Önümüzdeki haftalarda bunlar da netleşecek. Bu paralar olunca kamp ve transferler konusunda kafamız biraz daha rahat olacak” ifadelerini kullandı.

 


        “YENİ VANSPOR İSMİNE SICAK BAKIYORUZ”
Kongrede takımın yeni ismine kavuşacağını anlatan Başkan Yenitürk, “Henüz belli olmamakla birlikte ‘Yeni Vanspor’ ismine sıcak bakıyoruz. Ama kongreye kadar başka fikirleri de önümüze koyacağız. Büyükşehir Belediyesi, ismin kalmasını ve desteklerini sürdürmeyi açıkladığı takdirde, biz isim kesin değişsin demiyoruz” dedi.

 


       Stadın yeni sezon maçına yetiştirileceğini belirten Yenitürk, “Yaptığımız görüşmeler sonucu devam eden portatif tribünlerin sezonun ilk maçına yetiştirileceği açıklandı. Yine arka tribünler yenilenecek, koltuklar bırakılacak. Açık tribünler de yeniden portatif tribünler olacak. Ama açık bölümün yeni sezonun başına yetişmesi biraz zor” diye konuştu.

 


         Kombine bilet kampanyasını yine planlayacaklarını anlatan Yenitürk, “Amacımız bu yöntemlerle takıma maddi katkı sunmak. Yoksa kombine bilet alan, gelip kombine koltuklarda oturmuyor. Yine böyle bir uygulama ile maddi anlamda kulübü rahatlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 


          “BAZI GENÇ SPORCULAR BAŞKA TAKIMLARA YOLLANACAK”
Takımdaki bazı genç sporcuları başka takımlara göndermeyi planladıklarını anlatan Yenitürk, “Amacımız oynayamayacak sporcuların kendisini başka takımlarda geliştirmesini sağlamaktır. Bu bizler açısından da onlar açısından da faydalı olacaktır kanaatindeyim” dedi.
B.Vanspor’un kentte bir pilot takımının olması için de çabaladıklarını dile getiren Yenitürk, “Bu konuda da görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
B.Vanspor’un Golcüsü Batuhan Er ile ilgili soruları yanıtlayan Yenitürk, “Batuhan için bizi arayanlar oluyor, ama biz kendisinin sözleşmesinin sürdüğünü söylüyoruz. Bugünlerde Batuhan’ı çağırıp sözleşmemizi yenilemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Takımda bazı sporcuların maç başı veya anlaşılan bedel karşılığı alacaklarının olduğunu, onların ödenmesi için çalıştıklarını anlatan Yenitürk, yeni sponsorluklar konusunda da görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29