B.Vanspor ligde de, kupada da 'varım' dedi

Ligde hedefi Şampiyonluk olan B.Vanspor, kupada da 4. Turu geçerek, 'varım' dedi. Kırmızı siyahlı ekip Pazar günü lig maçında Bergama Belediyespor'u mağlup ederek, çıkışını devam ettirmek istiyor.

B.Vanspor ligde de,  kupada da 'varım' dedi

          TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden B.Vanspor, ligin 10. Haftasında Pazarspor deplasmanında 1-1'lik skorla ayrılmış, ardından Ziraat Türkiye kupası 4. Tur maçında Bandırma'yı 4-2 lik skorla yenmişti.

 


         Ziraat Türkiye kupası 4. Tur maçında karşılaşan Bandırmaspor ve B.Vanspor karşılaşmanın normal ve uzatma sürelerinde birbirlerine karşı skor üstünlüğü sağlayamadıklarından dolayı karşılaşma Penaltılara kalmıştı.

 


            Penaltı atışlarında Kaleci Kadir Kahvecioğlu, Bandırmaspor'un iki atışına engel olunca, karşılaşma B.Vanspor'un 4-2 lik üstünlüğüyle sona erdi ve kırmızı siyahlı ekip bir üst tura kalmaya hak kazandı. Bu sonuç Van'da coşkuyla karşılandı.
Ziraat Türkiye kupası 5. Tur kura çekimi önümüzdeki günlerde TFF tarafından açıklanacak. 5. Turda Süper Ligden 4 büyük takımında yer alacağı karşılaşmalar önümüzdeki haftalarda oynanacak. 5. Turda 4. Turu geçen 28 takım ve Süper Ligden 4 takım toplam 32 takım yer alacak.

 


              Kupa maçını geride bırakan B.Vanspor ayağının tozuyla Pazar günü oynayacağı Bergama Belediyespor maçı hazırlıklarına başladı.

 


       Kupada gidebildiğim yer ligde ise Şampiyonluk diyen B.Vanspor, 17 puanla 4. Sırada yer alıyor. Liderle arasındaki 2 puan farkını kapatmak ve çıkışa geçmek isteyen kırmızı siyahlı ekip, Pazar günü oynayacağı Bergama Belediyespor maçını kazanmak istiyor.
Bu sezon 10 lig, 3 de kupa maçına çıkan kırmızı siyahlı ekip, toplam 13 resmi maçta, 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet almış durumda.

 


            Sahasında mağlubiyeti olmayan B.Vanspor, saat 13.00'te Bergama Belediyespor'u konuk ederken, Lider Kızılcabölükspor deplasmanda Esenler Erokspor'a, Yeni Orduspor ise Sultanbeylispor'a konuk olacak.
Kırşehirspor ise 10. Sırada yer alan Altındağspor'u konuk edecek. Lider ve Zirve takımlarının bu karşılaşmalarda alacağı sonuçlar B.Vanspor için önemli.

 


           TFF 3. Lig 2. Grupta ilk devrenin son 7 haftasına girildi. Zirvede, Play Off ve küme düşme potasında gözle görünür bir kopma yok. Tablo böyle olunca grupta yer alan 18 takım kalan son 7 haftalık maç maratonunda her maçta puan koparma mücadelesinde olacak.

 


          Puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı, üst üste bir iki maç kazanan takım ve ya takımlar üst sıralarda yer bulurken, kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçebiliyor.
Takımlar içte ve dışta kazanma mücadelesi veriyor.


          Ligin 11. Hafta maçları Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma saat 13.00'te başlarken, son 6 karşılaşma ise 13.30'da başlayacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER