B.Vanspor, Osmaniye'yi farklı yendi:1-5

Temsilcimiz B.Vanspor, ligin 8. Hafta maçında deplasmanda Osmaniyespor'u 5-1 mağlup ederek, önemli bir galibiyete imza attı. Deplasmanlardaki başarısını sürdüren kırmızı-siyahlı takım, puanını 15 yaptı ve grupta üçüncü sıraya yükseldi.

B.Vanspor, Osmaniye'yi farklı yendi:1-5

           TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden B.Vanspor, 7 Ocak Stadı'nda karşılaştığı Osmaniyespor'u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. B.Vanspor'un gollerini Umut Koray Öz(2), Güney Tutcuoğlu(2) ve Emre Toptan attı.
Ev sahibi Osmaniyespor, sahaya, Hasan Kaya, Ferhat Duman, Ergun Cengiz, Oğulcan Demiroğlu, İlyas Ekiz, Serkan Küçük, İsmail Türkaslan, Alper Yener, Salim Uzun, Eser Akbaş ve Abdulsamet Can ilk onbiri ile çıktı.

 


       B.Vanspor Feyyaz Uçar Teknik Sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Serdar Cansu, Yakup Demir, Burçak Özkanca, Emre Toptan, Soner Birinci, Oktay Aydın, Uğur Karakoç, Güney Tutcuoğlu, Mesut Saray ve Umut Koray Öz ilk onbiri ile çıktı.
Maç öncesi iki takım da kazanmak için halka oluşturup yemin etti.
İki takım da maça kontrollü başladı.

 

      İLK YARIDA ÜÇ GOL…
8. dakikada sağ kanattan gelişen B.Vanspor atağında, Umut ve Mesut paslaşması sonrası top Uğur'a gelmeden savunma kornere yolladı. Mesut'un kullandığı korner vuruşunda savunma bir kez daha topu uzaklaştırdı.
10. dakikada gelişen Osmaniyespor atağını faulle durduran B.Vanspor savunma oyuncusu Soner Birinci sarı kart gördü.
14. dakikada Osmaniyespor golü buldu. Ev sahibi takım sağ kanattan atağa kalktı. İsmail Türkaslan'ın ara pasında, B.Vanspor savunma oyuncularının hatasını Alper affetmedi ve takımını öne geçiren golü attı:1-0
Golden sonra ev sahibi ekip biraz daha rahat oynamaya başladı.
15. dakikada B.Vanspor'da Emre Toptan sarı kart gördü.
18. dakikada Osmaniyespor atağında Abdulsamet'in pasında topla buluşan Salim istediği gibi vuramadı ve B.Vanspor savunması topu uzaklaştırdı.

 


        25. dakikada B.Vanspor'da Umut eşitliği sağladı. Mesut'un serbest vuruşta kullandığı topa yükselip iyi bir kafa vuruşu yapan Umut Koray Öz skoru eşitledi:1-1
29. dakikada B.Vanspor Güney Tutcuoğlu ile öne geçti. Mesut Saray'ın pasında sağ kanattan topla buluşan Uğur Karakoç yerden ortaladı, Güney Tutcuoğlu ön kale direğinde topa dokundu ve takımını öne geçiren golü attı:1-2
33. dakikada gelişen Osmaniyespor atağında Eser'in pasında topla buluşan Alper için ofsayt düdüğü çalındı.
37. dakikada B.Vanspor'da Uğur Karakoç sakatlık geçirdi. Oyun bir süre durdu.
38. dakikada gelişen konuk takım atağında Güney ve Umut ceza alanı içinde karambol oluşan pozisyondan faydalanamadı, top Oktay Aydın'ın önünde kaldı, ama savunma atağı faulle durdurdu.
Serbest vuruşu Güney Tutcuoğlu kullandı, ama top baraja çarparak taca gitti.
45. dakikada B.Vanspor'da Oktay Aydın, rakip takım atağını faulle kestiği için sarı kart gördü.
Hakem ilk yarının bitimi için 3 uzatma dakikası gösterdi.
Uzatmaların ilk dakikasında gelişen Osmaniyespor atağında, Abdulsamet ceza alanı dışında kaleyi düşündü, ama B.Vanspor kalecisi Salih Şenbaş için kolay bir top oldu.
İlk yarının son uzatma dakikasında Osmaniyespor Salim ile net bir gol pozisyonuna girdi, hakem ofsayt dedi.
Maçta başka pozisyon olmadı ve ilk yarı B.Vanspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

 


      B.VANSPOR İKİNCİ YARI
Osmaniyespor, ikinci yarıda Salim Uzun'un yerine Engin Güngör ile oyuna başlarken, B.Vanspor'da ise Soner Birinci'nin yerine Cemal Doğu oyuna girdi.
B.Vanspor ise bu devreye daha istekli başladı.
51. dakikada B.Vanspor farkı ikiye çıkardı. Umut ile sağdan gelişen atakta, top Uğur'un önünde kaldı. Uğur'un ortasında ceza sahası içinde Umut fileleri havalandırdı ve takımını 3-1 öne geçirdi.
53. Dakikada Osmaniyespor'da Eser'in yerine oyuna giren Sergen Ekinci, net bir golden faydalanamadı.
54. dakikada konuk takım serbest vuruş kazandı, ama kullanılan top auta gitti.
61. dakikada Osmaniyespor'un golü ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Emre'nin pasında Alper topu ağlara yolladı, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. İtiraz eden Ferhat sarı kart gördü.

 


        66. dakikada ev sahibi ekipten Ferhat Duman yerini Onur Kızıltaş'a bıraktı.
71. dakikada Osmaniyespor'da Enes sarı kart gördü.
72. dakikada B.Vanspor'da Uğur Karakoç'un yerine, Ahmet Şahbaz oyuna dahil oldu.
78. dakikada B.Vanspor farkı üç çıkardı. Güney Tutcuoğlu'nun bireysel çabası ile top ağlara gitti:1-4
79. dakikada konuk takım Cemal ile sağdan atağa kalktı. Cemal'in pasında Mesut sert vurdu, top üstten auta gitti.
80. dakikada Osmaniyespor atağında Alper kaleyi düşündü, ancak Salih için kolay bir top oldu.
Bu dakikalarda iki takım da vasat oynadı.
85. dakikada ev sahibi ekipten Onur Kızıltaş sarı kart gördü.
86. dakikada B.Vanspor'da Oktay Aydın'ın yerine, Sedat Komi oyuna dahil oldu.
90. dakikada sol kanattan B.Vanspor'un geliştirdiği atakta çapraz pozisyonda sert ve düzgün vuran Emre Toptan, topu ağlarla buluşturdu:1-5

 


        Maçta başka pozisyon olmadı ve temsilcimiz B.Vanspor deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı ve puanını 15'e yükseltti.
Öte yandan grupta oynanan maçlarda Yeni Orduspor deplasmanda Çatalcaspor’u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek 18 puanla liderliğini korudu.
Kırşehir Belediyespor evinde Alibeyköyspor’u 2-1 yenerek 16 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, B.Vanspor da 15 puanla üçüncü sıraya yükseldi.

 


         Deplasmanda Esenler Erokspor’u 3-0 yenen Düzcespor puanını 14 yaparak grupta dördüncü sıraya yükselirken, Kızılcabölükspor evinde Karşıyaka ile 2-2 berabere kalarak grupta beşinci sırada yer aldı.
Çatalcaspor, Yeni Orduspor mağlubiyetiyle 12 puanla altıncı sıraya gerilerken, Esenler Erokspor da 10 puanla grupta yedinci sırada yer aldı.
10 puanlı Pazarspor sekizinci, Altındağ Belediye dokuzuncu ve Adıyamanspor ise onuncu sırada bulunuyor.
Temsilcimiz B.Vanspor, Pazar günü saat 14.00’te evinde Ofspor’u konuk edecek.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29