B.Vanspor, şampiyonluğunu kutladı

Önceki hafta play-off finalinde Erokspor’u mağlup ederek adını TFF 2. Lig’e yazdıran B.Vanspor, şampiyonluğunu kutladı. Konserlerin düzenlendiği, meşalelerin geceyi aydınlattığı kutlamalarda, tüm futbolcular taraftarları selamladı. B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kente 10 yıl sonra şampiyonluk getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

B.Vanspor, şampiyonluğunu kutladı

   B.Vanspor’un play-off’larda şampiyon olarak adını bir üst lige yazdırması iftar sonrası yapılan kutlamalarla taraftarların, futbolcuların ve yönetimin bu zaferle sevinmesine yol açtı.

   Bu sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, ancak ligin ortalarında şampiyonluğa, hatta play-off’lara bile veda sinyali veren kırmızı siyahlı ekip, B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün istifasına yol açmıştı. Yenitürk’ün istifası ile birlikte takıma sahip çıkan olmayınca, B.Vanspor’un teknik heyet ve futbolcularının takımdan ayrılacağı, hatta otomatik olarak amatöre bile düşeceği konuşulmuştu.

   Ancak kırmızı-siyahlı ekipte Başkan Yenitürk olağanüstü genel kurula ilginin olmaması, takıma kimsenin sahip çıkmaması ile birlikte tarihi bir karar alarak kulüp başkanlığını devam ettirdi. Takım heyetini maçtan bir gün önce İzmir’e götüren Yenitürk, takımın söz konusu maçta Bergama Belediyespor’u 5-0 mağlup etmesi ile moral buldu.

   Ardından diğer maçlarda da olağanüstü bir başarı gösterildi. B.Vanspor son yedi maçını galibiyetle kapattı ve grubu üçüncü olarak tamamladı. Play-off maçlarında önce İzmir’de Karşıyaka ile berabere kalan, ardından Van’daki maçta mağlup eden temsilcimiz, final maçında Ankara Eryaman Stadyumunda, Esenler Erokspor’u da 2-1 yenerek, TFF 2. Lig'e yükselmişti.

   Söz konusu başarı kentte kutlamaların yapılmasına yol açtı.

   Önce Beşyol mevkiinde yapılacağı duyurulan kutlamalar, bayram öncesi olması alışveriş yoğunluğu dolayısıyla Atatürk Stadyumunda yapıldı.

   İftar sonrası araç konvoyları ile stada elen futbolcu ve yönetici kadrosunu, binlerce taraftar ışık şölenleri ile karşıladı. Konserlerin olduğu kutlamalarda taraftarlar doyasıya eğlendi.

    Kutlamalara ailesi ile birlikte katılan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımın uzun bir süredir şampiyonluk hasteri yaşadığını, bu hasrete yaklaşık 10 yıl sonra son verdikleri için mutlu olduklarını anlattı. Kırmızı siyahlı ekibin önce 1. Lig’e, ardından Süper Lig’e yükselmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Yenitürk, bu vesileyle kentin ekonomisine de katkı sunulacağını anlattı.

   Taraftarların sahaya indiiği, türküler eşliğinde halaylar çektiği şampiyonluk kutlamaları geç saatlere kadar devam etti.

   Kutlamalara; Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İşadamı Zahir Kandaşoğlu, spor kamuoyu ve çok sayıda spor sever katıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2019, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29