B.Vanspor, seriyi sürdürdü:3-2

B.Vanspor evinde karşılaştığı Elaziz Belediyespor’u Batuhan Er(2) ve Umut Koray Öz’ün attığı gollerle 3-2 mağlup ederek, 57 puanla üçüncü sırada yer aldı. Haftaya deplasmanda Düzcespor ile karşılaşacak olan B.Vanspor, bu maçı da sadece iyi bir sıralama için oynayacak.

B.Vanspor, seriyi sürdürdü:3-2

    TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta play-off’u garantileyen B.Vanspor evinde karşılaştığı Elaziz Belediyespor’u 3-2 yenerek, altı haftada altı galibiyet elde etmeyi başardı.

 

     Son altı haftada rakip kalelere 20 gol atmayı başaran kırmızı siyahlı takım, sadece kalesinde üç gol gördü.

    B.Vanspor evinde bu sezon son maçını oynadı. Elaziz Belediyespor’u Batuhan Er’in iki golü ve Umut Koray’ın golleri ile mağlup eden kırmızı siyahlı ekip grupta 57 puanla üçüncü sıradaki yerini korumayı başardı.
 

    B.Vanspor Hasan Erkin Şimşir Teknik Sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Emre Toptan, Samet Cantürk, Yakup Demir, Şerif Doğan, Barış Sağır, Güney Tutcuoğlu, Soner Birinci, Umut Koray Öz, Serdar Cansu, Batuhan Er ilk 11 ile çıktı.

 

     Konuk Elaziz Belediyespor ise Alaettin Tutaş Teknik Sorumluluğunda sahaya; Engin Olgun, Muhammet Can Öztürk, Burak Altın Gök, Yunus Can Bozkır, Mazlum Öndil, Gökhan Aydaş, Batuhan Kaya, Burak Kavlak, Enver Abdullah Filiz, Eren Can Özçelik Samet Taş ilk 11 ile çıktı.

 

   İLK YARIDA ÜÇ GOL
    Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oynadı.
8. dakikada gelişen B.Vanspor atağında savunma topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın 17.Dakikasında Gökhan Aydaş'ın attığı gol ile Elaziz Belediyespor 1-0 öne geçti.
24.Dakikada B.Vanspor'da golcü sahneye çıktı. Batuhan Er'in attığı gol ile 1-1'lik beraberlik sağlandı.
 41.Dakikada Batuhan Er kendisinin ve takımının 2.golünü attı: 2-1
37. dakikada B.Vanspor atağında Barış Sağır’ın pası ile sağdan gelişen atakta Serdar Cansu ortaladı, Soner kafa ile vurdu, top auta gitti.
40. dakikada Güney’in ortasında Umut Koray kafa ile topu ağlara yollamak istedi, ancak kaleci son anda topu kornere yolladı.
42. dakikada B.Vanspor Batuhan Er B.Vanspor’u öne taşıdı. Sol kanattan Güney kornere yakın bölgeden kaleyi düşündü kaleci topu yumrukladı, yükselen top ceza alanı içine düştü, oluşan karambolde sahneye çıkan Batuhan topu ağlara yolladı:2-1
Hakem maçın ilk yarısını üç dakika uzattı.

 

     İlk uzatma dakikasında B.Vanspor’da Serdar Cansu sağ kanattan atağa kalktı. Rakiplerini çalımladıktan sonra ceza sahası dışında Güney’e çıkardı. Güney kaleye doğru ortaladı, ceza alanı içinde Umut Koray topa dokundu ve takımının üçüncü golünü kaydetti:3-1
Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

 

     Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında B.Vanspor yine gole yaklaştı. Umut Koray soldan ortaladı, Batuhan vole vurdu, ancak kaleci gole izin vermedi.
49. dakikada Elaziz Belediye atağında Mazlum korneri kullandı, savunma uzaklaştırdı, ardından Mehmet Can’ın şutunda top dışarıya gitti.
56. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Şerif kaleyi düşündü, ancak savunma gole izin vermedi.
57. dakikada aynı kanattan bu kez Serdar geldi, rakibini geçtikten sonra ortaladı, ama istediği Güney vuramadı.
61. dakikada ev sahibi ekipten Şerif yerini Oktay Aydın’a bıraktı.
63. dakikada konuk takımda Batuhan Kaya yerini Semih Ekmen’e bıraktı.
65. dakikada taraftarlar desteğini artırdı.
67. dakikada B.Vanspor’dan Samet Cantürk yerini Burçak Özkanca’ya bıraktı.
70. dakikada kırmızı siyahlıları golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Güney ortaladı, Burçak sert vurdu, dışarı gitmek üzere olan topa Güney dokundu, top ağlara gitti. Ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.
74. dakikada rakibini düşüren B.Vanspor’lu Güney sarı kart gördü. Elaziz Belediyespor’da serbest vuruşu Mazlum kullandı, ancak top auta çıktı.
76. dakikada B.Vanspor kalecisi Salih Şenbaş net bir gol kurtardı. Samet ceza alanı dışında sert vurdu, ancak Salih son anda topu çelmeyi başardı.
84. dakikada, B.Vanspor’da iki gol kaydeden Batuhan Er’in yerine Osman oyuna dahil oldu.
87. dakikada Elaziz Belediyespor’da Gökhan Aydaş’ın attığı golle skor 3-2 oldu.
Hakem maçı 4 dakika uzattı.
Dördüncü uzatma dakikasında Elazığspor atağında Kaleci Salih’e faul yapılması sonrası kısa gerginlik yaşandı, bu pozisyon sonrası B.Vanspor kalecisi Salih sarı kart gördü.

       Maçta başka gol olmadı ve B.Vanspor rakibini 3-2 yenerek, 57 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.
Taraftarlar ise takımı tribünlere çağırarak onlarla birlikte siyah-kırmızı şampiyon Vanspor sloganları attı.

 

     Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Kırşehir Belediyespor evinde Bergama Belediyespor’u 3-1 yenmeyi TFF 2. Lig’e çıkmayı garantiledi.
     Esenler Erokspor ise evinde Çatalcaspor’u 3-0 gibi net bir skorla yenerek, 59 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

     B.Vanspor’un üçüncü sırada yer aldığı grupta, Kızılcabölükspor evinde Ofspor’u 2-1 yenerek 55 puanla dördüncü sırada yer alırken, Karşıyaka ise evinde Sultanbeyli Belediyespor’u 2-0 yenerek 52 puanla beşinci sıradaki yerini korudu.

    

     Play-off umutlarını son maça saklayan Altındağ Belediyespor evinde Pazarspor’u 4-1 yenerek 51 puanla altıncı sıradaki yerini korurken, Yeni Orduspor ise deplasmanda Alibeyköyspor’u 2-1 mağlup ederek 46 puanla yedinci sırada yer aldı.

 

    Kemerspor son haftalarda aldığı başarı ve son maçta Adıyamanspor’u 2-1 yenerek ligde kalırken, Adıyamanspor ise Bergama Belediye ve Alibeyköyspor’dan sonra küme düşen üçüncü takım oldu.
      B.Vanspor haftaya deplasmanda Düzcespor ile son maçını yapacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2019, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER