B.Vanspor'un grubuna bakış

B.Vanspor’un yer aldığı grupta, yaklaşık 5 takımın Şampiyonluk, 10 takımın Play Offa kalma şansı devam ederken, 4 takımın ise küme düşme riski devam ediyor.

B.Vanspor'un grubuna bakış

TFF 3. Lig 2. Grupta ligin bitimine 8 haftalık bir maraton kaldı. Kalan 8 haftalık maraton grupta yer alan her takım için daha da zorlu geçecek. Çünkü bu saat itibariyle hiçbir maçın telafisi olmayacak. Bu da oynanacak olan her maçın daha çetin heyecanlı ve final havasında geçmesine etkisi büyük olacak. Kalan 8 haftalık maç maratonunda, İlk 5 sırada yer alan takımların Şampiyonluk, yine 10. Sıraya kadar olan takımların Play Offa kalma ve 6 takımda kümede kalma mücadelelesi verecek. Takımlar kendi sahalarında kazanma deplasmanlar da ise ne kazansam diyerek yollarına devam edecek.


              Geride bırakılan 26 haftalık maratona baktığımızda Darıca Gençlerbirliğispor özellikle ligin 2.devresinde yakaladığı istikrarlı çıkışıyla liderlik koltuğuna oturdu. En yakın takipçisine 3 puanlık bir fark takan Darıca Gençlerbirliğispor, ligi böyle götürmeye devam eder gibi görünse de şampiyon olması garanti değil. Çünkü şampiyonluğa göz diken 24 Erzincaspor havaya girmiş bir durumda. Son 2 hafta da özellikle deplasman da 6 puan toplayan 24 Erzincanspor, zirveyi bırakmayacak gibi görünüyor. Puan cetvelinde fazla kopma olmadığından dolayı yaklaşık 5 takımın zirve mücadelesi devam edecek. 18 Takımlı grupta hemen hemen her hafta sürpriz sonuçlar alınabiliyor. O açıdan ligin sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi de aynen devam edecektir. Grupta ilk sıralarda yer alan 10 takım ligin sonuna kadar Play Off mücadelesi verecek. Play Off için tabloya baktığımızda 1 takım garanti 3 takım ise önümüzdeki haftalarda alacağı puanlarla Play Offa merhaba diyecek. Ama hangi takımların olacağı, hangi takımların sürpriz
yapacağı tam net değil. Çünkü Play Off oynayan takımlar kendi sahalarında bile mağlup oluyorsa, bu mücadele son haftaya kadar sürer. Küme düşme potasına bakıldığında 2 takım Yeşil Bursaspor ve Kayseri Erciyes küme düşmüştür. Şimdi 3. Takım aranıyor. Kırıkhanspor kendini kurtarmak için mücadele ediyor ama bir türlü dikiş tutturamıyor. Yaklaşık 4 takım küme düşme riski yaşıyor. Hangi takım kendini kurtarır onu da önümüzdeki birkaç hafta da görmüş olacağız. B.Vanspor cephesine baktığımızda, elindeki Play Off şansını hep kaçırdı. Eline çok fırsatlar geçiren ekibimiz özellikle kendi sahasında kaybettiği puanlar sayesinde hem zirveden oldu, hemde Play Off şansını riske attı.

          Özellikle 24 Erzincanspor mağlubiyeti ve ardından Gölcükspor Play Off şansını bitirmiş gibi görünse de matematiksel olarak şansı devam ediyor. Kalan 8 haftalık maratonda kendi sahasında 5 deplasmanda ise 3 maça çıkacak olan ekibimiz, kendi sahasındaki maçları kazanır, deplasman maçlarında ise puan ve ya puanlar almayı başarır ve rakipler puan kaybı yaşarsa Play Offu kapabilir. Ekibimiz Pazar günü Yeni Orduspor’u konuk edecek sonraki hafta ise Tirespor deplasmanına gidecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER