B.Vanspor'un grubuna bakış…

B.Vanspor'un grubunda geride kalan 3 haftalık maç maratonuna bakıldığında zirve, play-off ve küme düşme potasında yer alan takımlar arasında puan farkı yok. Yeni hafta itibariyle puan sıralamasında söz konusu dengelerin değişeceği görülüyor.

B.Vanspor'un grubuna bakış…

   TFF 3.lig 2. Grupta 3 haftalık maraton geride kaldı. Geride kalan 3 haftalık maç maratonuna baktığımızda ligin ilk haftasında çok ilginç bir tablo ortaya çıkarken, ligin 2. Ve 3. Haftasında ise bu tablo tamamen değişti.
   Ligin ilk haftasında 18 takımın mücadele ettiği 9 karşılaşmada filelere giden gol sayısı 4, ligin ikinci haftasında 31 ve ligin üçüncü haftasında ise 21 oldu.
  Ligin ilk haftasında 6 karşılaşma golsüz sona ererken, ligin ikinci haftasında 1 ve ligin üçüncü haftasında ise yine 1 karşılaşma golsüz sonuçlandı.
   Söz konusu sonuçlar gösteriyor ki lig ilerledikçe dengelerde değişmeye başlıyor. Ligin ilk haftaları her takım için sıkıntı mutlaka vardır. Çünkü takımlar ister istemez uyum sorunu yaşıyor.
   Ligin 5. Haftasından sonra takımlar uyum sorununu atlatmış olacak bu vesileyle oynanan her karşılaşma kıran kırana ve zevkli geçecek. Ligin 5. Haftasından sonra zirveye oynayan takımlarda ön plana çıkmış olacak.
 Geride kalan 3 haftalık maraton sonunda Yeni Orduspor 7 puan ve averajla liderliğe otururken, B.Vanspor ve Düzcespor'da 7 puanla zirveye ortak 2 takım olarak görünüyor.
   Grupta Alibeykötspor ev Offspor ise birer puanla son sıralarda yer alıyor. Grupta geride kalan 3 haftalık maratonda son sıraları paylaşan 5 takım henüz galibiyetle tanışamadı.
   Zirveye ortak olan 3 takımda 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik almış durumda. Grupta mücadele eden 18 takıma bakıldığında favori görülen B.Vanspor, Yeni Orduspor, Kırşehirspor ve Sultanbeylispor bu haftayı galibiyetle tamamlamanın hesaplarını yapıyor.
 Özellikle ligin ilk haftalarında takımlar puan kapma yolunda çok dikkatli hareket ediyor. Zirve Play Off ve küme düşme potasında yer alan takımlar arasında fuan farkı yok. Ama bu hafta itibariyle yavaş yavaş takımlar arasında puan farkı boy göstermeye başlayacak.
 Ligin 4. Hafta karşılaşmaları Ziraat Türkiye Kupası nedeniyle 22 Eylül Çarşamba günü oynanacak. Averajla grup lideri olan Yeni Orduspor deplasmanda Osmaniyespor'a konuk olurken, B.Vanspor ise İstanbulda Esenler Erokspor'la, 3. sıradaki Düzcedpor ise yine deplasmanda Kemerspor'a konuk olacak.
   Deplasmanda oynayacağı Esenler Erokspor maçı hazırlıklarını sürdüren ekibimizi 3 zorlu karşılaşma bekliyor.
Cumartesi günü deplasmanda Esenler Erokspor'a konuk olacak olan ekibimiz, 26 Eylül Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında TFF 2. Lig takımlarından Hacettepespor'u, 30 Eylül Pazar günü ise lig maçında grubun güçlü ekiplerinden Kırşehirspor'u konuk edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29