B.Vanspor'un grubuna bakış…

B.Vanspor'un da yer aldığı TFF 3. Lig 2. grupta, ilk devrenin bitimine 5 hafta kalırken, Zirve, Play Off ve küme düşme potasında kopma yok. Kalan son 5 haftalık maratonda 18 takım da, ligi iyi bir yerde kapatmanın mücadelesini verecek. Son 7 haftanın en başarılı takımı Offspor oldu.

B.Vanspor'un grubuna bakış…

           TFF 3.lig 2. Grupta 12. Hafta karşılaşmaları geride kaldı.
18 Takımın mücadele ettiği grupta ilk devrenin bitimine sadece 5 hafta kaldı. Kalan son 5 haftalık maratonda grupta yer alan her takım, ilk devreyi iyi bir yerde kapatmanın mücadelesinde olacak.


          Geride bırakılan 12 haftalık maratonda, ne zirvede, ne Play Off ve nede küme düşme potasında kopmalar yaşanmadı.
 Liderlik koltuğu her ne kadar birkaç kez el değişse de aradaki puan farkı kapanacak bir fark olarak göründü.
Zirve hesapları yapan takımlar arasında Yeni Orduspor düşüş yaşarken, Kızılcabölük, Kırşehirspor ve B.Vanspor zaman zaman puan kayıpları yaşamalarına rağmen zirveden çokta kopmadan yollarına devam ettiler.


         Grupta yer alan 18 takıma baktığımızda geride kalan 12 haftalık maratonda Offspor'un başarılı bir çıkış yakaladığı açıkça görülmektedir. Ligin 5. Haftasında son sırada yer alan Offspor, 12. Hafta da 5. Sıraya yerleştiğini görüyoruz.
Son 7 haftalık maç maratonunda Offspor toplam olarak 17 puan toplaması, Offspor'un başarılı bir grafik çizdiğinin gösterirken, bu başarı grafiğini Zirve hesapları yapan takımlar elde edemedi.


         Liderlik hesapları yapan Kızılcabölükspor, Kırşehirspor ve B.Vanspor son 7 haftalık maç maratonunda Offspor'un topladığı puanları toplayamadı. Şimdi önümüzde ilk devre için 5 haftalık bir maraton kaldı.
 Ligin 2. Devresinde transfer planları yapan takımlar, kalan maçlarında puan koparma mücadelesinde olacak.
 Özellikle zirve hesapları yapan 4 takım Kızılcabölükspor, B.Vanspor, Kırşehirspor ve Yeni Orduspor kalan 5 haftalık maratonda, zirveden kopmadan ilk devreyi kapatmanın hesaplarını yapıyor.


        Çünkü ligin 2. Devresi her takım için daha çetin mücadelelere sahne olacak. Liderlik, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri 2. Devrenin 17 haftalık maratonunda daha farklı geçecek.
O açıdan takımlar ligin 2. Devresi planlarını şimdiden yapmaya başlamış durumda. Ligin 2. Devresinde telafisi olmayacak maçlara çıkacak olan takımlar arasında istikrarlı çıkış yakalayan, maddi olarak sıkıntı yaşamayan takım ve ya takımlar, başarılı grafik çizecektir.


       İlk devre için kalan son 5 haftalık maratonda orta sıralarda yer alan takımlar istikrarlı bir çıkış yakalarsa kesinlikle ilk devreyi zirvede bile tamamlayabilir.
Geçtiğimiz sezon Darıca Gençlerbirliğispor bunu başarmış ve o havayla grup lideri olarak TFF 2. Lige yükselmişti.
Ligde 13. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Lider Kızılcabölükspor deplasmanda Altındağ Belediyespor'a konuk olurken, Kırşehirspor evinde Osmaniyespor'u, geçtiğimiz hafta Çatalcaspor deplasmanından puansız dönen B.Vanspor ise Yeni Orduspor'u konuk edecek.
İki takım açısında da önemli olan karşılaşma Pazar günü saat 13.00'te başlayacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER