Bahçesaray'a gezi programı...

Van'daki faaliyetlerini aralıksız sürdüren Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 'Doğada buluşalım' sloganı ile hafta sonu yüz kişilik ekiple Bahçesaray'a gezi etkinliği düzenledi.

Bahçesaray'a gezi programı...

         Bir dönemler özellikle kış koşullarından dolayı yılın 8-9 ayı boyunca yolları ulaşıma kapanan,  bu yüzden '9.Gezegen' olarak adlandırılan Bahçesaray'ı ziyaret etti.
Beşi çocuk olmak üzere toplam yüz kişinin katıldığı etkinlikte Bahçesaray ın doğal güzellikleri Feqiye Teyran Türbesi, Osmanlı mimarisi Kırmızı Köprü ve eski kiliselerin bulunduğu alanları gezen kulüp üyeleri unutulmaz bir gün geçirdi.

 


         "HAFTALIK GEZİLER DÜZENLİYORUZ"
Etkinlikle ilgili gazetemize açıklama yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, "Bizler çevreci doğa severler olarak  hemen hemen her hafta güzel memleketimizin  farklı  yerlerine geziler düzenlemekteyiz. Bu doğrultuda bugün  arkadaşlarımız ile birlikte Bahçesaray ilçesine gelmeye karar verdik.  Çünkü Bahçesaray'a gidilebilecek en ideal mevsim  yaz mevsimidir. Bu mevsim doğanın yemyeşil olduğu suların gürül gürül aktığı ceviz ağaçlarının ihtişamı karşısında Bahçesaray  hayranlığımız bir kat daha arttı. Aynı zamanda ülkemizin en lezzetli ballarının üretildiği Müküs 'e selam durduk.  Özellikle Süleyman peygamber den sonra kuşlarla iletişim kurabilen ikinci  insan olan, ünlü kürt alim ve filozof Feqiye Tayran türbesine giderek manevi anlamda haz aldık. Bu vesile ile Bahçesaray etkinliğimize katılan  üyelerimize çok teşekkür ederim. Başka etkinliklerde buluşmak ümidiyle herkese sağlık ve esenlikler dilerim" dedi.

 


          "GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK"
Bahçesaray etkinliği ile ilgili açıklama yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü üyesi Abdüllatif Çağlar ise "Bugünkü etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Değerli dostlarım Orhan Sofuoğlu, Mehmet Göktepe ve Ercan Ulutaş ile birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Mazereti dolayısıyla aramızda olamayan  Levent Öndül'e de selamlarımı gönderiyorum. Başta Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez olmak üzere etkinliğe katılan ve emek veren tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER