Bahçesaray'daki caddelere sıcak asfalt…

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray’ın Cumhuriyet, Şahintepe, Hastane Caddeleri ile Jandarma Yolu’nu asfaltladı.

Bahçesaray'daki caddelere sıcak asfalt…

    Van’a 110 kilometre uzaklıkta bulunan ve ulaşımda yaşadığı zorluklardan dolayı halk arasında 9. gezegen olarak tanımlanan Bahçesaray ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yol yatırımları devam ediyor.

    Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet, Şahintepe, Hastane Caddeleri ile Jandarma yolunu sıcak asfalt ile kaplandı. Yaklaşık 1 buçuk kilometrelik alanda yapılan çalışma 3 günde tamamlandı. 

   2018 yol ve asfalt çalışmaları kapsamında ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde yol ve asfalt çalışması yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, doğal güzellikleri ile bilinen Bahçesaray ilçesinin yapılan çalışmalarla daha da güzelleştiğini söyledi.

   Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile ilçe merkezinde çalışma yaptığını ifade eden Kaplan, “Kent merkezine en uzak ikinci ilçemiz olan Bahçesaray ilçemizde bu yıl içerisinde yaklaşık olarak 30 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirdik. Son olarak da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet, Şahintepe ve Hastane caddeleri ile Jandarma Yolu’nu sıcak asfaltla buluşturduk. Burada 60 kamyon 1 Finişer, 2 silindir ve 23 personel çalıştı. 3 gün gibi kısa bir sürede çalışmamızı tamamladık. Bu yıl içerisinde Bahçesaray tarihinde görülmemiş bir çalışma ile ilçemize bağlı mahallelerde yaklaşık 16 kilometrelik yolu ilk defa asfaltla buluşturduk. Yine 14 kilometrelik topraklı yolları sıfırdan alt yapıları ile birlikte stabilize hale getirerek en uzak mahallelerimize bile ulaşım sağladık. Ekiplerimiz zorlu Bahçesaray coğrafyasında canla başla çalışarak vatandaşımıza yol hizmeti götürdüler. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29