Bakan Albayrak: Dengelenme sürecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların başarısını ortaya koymuştur.” dedi.

Bakan Albayrak: Dengelenme sürecek!

   Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüketici fiyat endeksinin, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1,44 düştüğünü, üretici fiyatlarında da 2,53 düşüş gerçekleştiğini hatırlattı. Çekirdek enflasyonun ise yüzde 24,34’ten yüzde 20,72’ye gerilediğini belirten Albayrak, “Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.” dedi.

   Albayrak, “Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

   "YEP'teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz"

   Dengelenme sürecinin kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başladığını ifade eden Albayrak, fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarındaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

   Albayrak, “Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29