Bakan Kurum'dan Tuşba Belediyesi'ne ziyaret…

Çeşitli toplantı ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz gün Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberinde bulunan heyetle birlikte Tuşba Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Kurum'dan Tuşba Belediyesi'ne ziyaret…

   Bakan Kurum beraberindeki Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini, AK Parti Tuşba Belediye Başkan adayı Salih Akman, AK Parti Edremit Belediye Başkan adayı İsmail Say ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile İlbank Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk ile birlikte Tuşba Belediyesi’ni ziyaret etti.

     Kurum ve beraberindekileri, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılandı.
 

    BEŞ YILDA YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI
     Başkan Özgökçe, Bakan Kurum ile beraberindekilere, belediyenin 50 yıllık sürede yapılabilecek hizmetleri 5 yılda nasıl yaptıklarını ve önümüzdeki dönem hayata geçirilmesi planlanan Projeleri hakkında bilgi verdi.

     İlçenin demografik yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Özgökçe, 2014 yerel seçimlerinin hemen öncesinde kurulan Tuşba İlçesi’nin aslından bir köyden farkı olmadığını söyledi.

     Çok kıt imkanlara rağmen 5 yıllık süreçte büyük projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Özgökçe, “Sayın bakanım en önemlisi bizim belediye konumunda olan belediyeler personel maaşlarını dahi ödeyemezken biz bu süreçte çok önemli ve mega projeleri hayata geçirmemize rağmen tek kuruş borcumuz olmadığı gibi hesabımızda bu gün itibari ile 3 milyon lira bulunmaktadır. 5 yıllık Bütçemizin %65’ini yatırıma ve vefalı kadirşinas halkımıza hizmet olarak sunduk, denk bir bütçe ile 5 yılımızı geçirdik.” dedi.

    Başkan Özgökçe’nin hazırladığı projeleri tek tek inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başta bisiklet yolu Projesi, sıfır atık proje ve geri getirme merkezi ile diğer tüm projelerin hayata geçirilmesi için Bakanlık olarak gereken her türlü desteği vereceğini kaydetti.

     Başkan Özgökçe’nin vizyoner bir başkan ve çalışkan, gayretli ve örnek projeleriyle Van’a kazandırdığı bu eserler yıllarca insanların takdir edecektir.

    Kıt imkanlara rağmen hayata geçirdiği projelerin örnek alınması gerektiğini kaydeden Bakan Kurum, yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Bakan Kurum ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, teşekkür ederek Heyeti ile birlikte Hakkari’ye geçmek için Tuşba Belediyesinin yeni hizmet yerinden ayrıldılar.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER