Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, yerel seçimlerin öne çekileceğine yönelik iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması!

          Yıldırım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha seçimden yeni çıktık millet bir oh diyecek tekrar seçimi öne aldık, arkaya aldık. Bunlarla ülkeye yazık ediyoruz. Mart seçimleri için bir şey söz konusu olmaz. Anayasa değişikliği gerekiyor, bir de seçime aylar kaldı. Bu seçimler yapılır ondan sonra parlamentoda partilerin bir uzlaşma sağlamak suretiyle bu seçimler bir dahaki seçimden geçerli olmak üzere 2023 seçimleri Kasım’a alınabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

      Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek çocuk istismarı gerekse de hayvan haklarına yönelik çalışmayı yaptık. Bunun hayata geçmesi an meselesi. Yeni hükümetin konuları arasında bu da olacak. Belki bu konu özellikle çıkaracağımız KHK’ya da uygunsa burada da değerlendirebiliriz" dedi.

 

 

        Başbakan Binali Yıldırım, "Yarın son Kanun Hükmünde Kararnamemizi  yayınlayacağız ve orada terörle mücadelenin OHAL kalktığı zaman zaafa uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler de yer alacak" dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım: “Para politikalarıyla ilgili taahhütlerimizle kaynaklarımızın dengelenerek yönetilmesi lazım. Bu dönemde en çok ona dikkat edeceğiz. Faizleri ve enflasyonu aşağıya indirmek ana önceliklerimizin başında geliyor. Bunun için tedbirler alınacak.”

 

                Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye yönelik açıklamada bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terörle mücadelede savunmanın değil taarruzun esas olacağına yönelik bir karar aldıklarını bildiren Yıldırım, “Üzerilerine üzerilerine gideceğiz ve bunu sadece yurt içinde değil yurt dışında da yapacağız dedik ve bu kararı aldıktan sonra işler farklı noktaya geldi. Göreve geldiğimde söylediğim ilk şey terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız, alt sıralara düşüreceğiz ve bunu yaptık. 15 Temmuz’dan sonra Ağustos’ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı gerçekleştirdik, 20 Ocak itibariyle Zeytin Dalı Harekat'ını gerçekleştirdik. Terörle mücadele sadece içeride olmayacak. Zor bir sınırımız var. Özellikle Irak tarafı çok engebeli. Bastığınız yerde zor duruyorsunuz. Sürekli buradan tehdit, sızmalar devam ediyor. Onun için mutlaka ve mutlaka biz terörü bulunduğu yerde etkisiz hale getirmemiz lazım. Akdeniz’den Fırat’ın batısına kadar olan aşağı yukarı 400 kilometrelik bölümünü hallettik. Irak tarafından 350 kilometrelik alanda İran sınırından Habur’a kadar orada da sahadayız, Kandil’de dahil bu bölgeyle ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

 


          Terörle mücadelenin seçime endekslenen bir iş olamayacağını vurgulayan Yıldırım, “Bunu böyle düşünmek bu ülkeye en büyük haksızlıktır. Bu Türkiye’nin bir beka mücadelesidir. Bunu seçime indirgemek hiç ahlaki değil. Seçim bitti, bitti mi? Devam ediyor. O bölgeleri emniyete alıncaya kadar aynen Fırat Kalkanı Harekatında, Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi oralarda biz emniyetli bir alan oluşturduk. Buralarda da emniyetli bir alan oluşacak ki hududumuzdan içeri sızıp tahribat yapmasın, vatandaşımızın canına malına zarar vermesin, orada keselim. Yaptığımız iş bu” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29