Başdinç: 'Şehirler, iyi belediyecilikle gelişir'

Ak Parti Tuşba Belediye Başkan Aday Adayı Mimar M.Nuri Başdinç, şehirlerin gelişmesinde iyi belediyecilik hizmetleri ve belediye başkanının vizyonunun önemli bir katkısının olduğunu söyleyerek, "Şehirler her zaman iyi bir belediyecilikle güzel noktalara gelir" diye konuştu.

Başdinç: 'Şehirler, iyi belediyecilikle gelişir'

               Tuşba İlçesi'ne Ak Parti'den belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan Mimar M.Nuri Başdinç, mesleği itibariyle belediyeciliğe yabancı olmadığını söyleyerek, adaylık verilmesi ve kazanması halinde çok önemli projeleri hayata geçirmek için gayret edeceğini belirtti.

 


            Yerel seçimlere dört buçuk aydan az bir süre kala Van'da özellikle iktidar partisinde aday adaylığı sayısında önemli artışlar oldu. Bu aday adaylarından biride Tuşba Belediye Başkan Aday Adayı Mimar M.Nuri Başdinç.
Gazetemizi ziyaret ederek göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlatan Tuşba Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mehmet Nuri Başdinç, seçimlerde partilerin yanı sıra adayın rolünün de büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Kendisini tanıtmasını istediğimiz Başdinç, Vanlı olduğunu, memleketini ve Tuşba ilçesini çok iyi tanıdığını ifade ederek, "Van'da doğdum, Van'da büyüdüm. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. 2007 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde mezun oldum. Mezuniyet sonrası belli bir süre İzmir'de tarihi camilerin restorasyon işlerini yaptım. Üniversite öncesi belli bir süre Amerika'da kaldım. Sonraki süreçte yine Van'a geldim. Burada mimarlık alanında faaliyetlerimi sürdürüyorum" dedi.

 


          "İYİ BİR ŞEHİRLEŞME OLDUĞUNDA, NÜFUSUN KALABALIK OLMASI SORUN OLMAZ"
Dünyanın farklı ülkelerini gezdiğini ve şehircilik konusunda incelemelerde bulunduğunu belirten Başdinç, "Örneğin Amerika'da 15 milyonluk bir Chicago'da güzel bir şehirleşme var. O kalabalık nüfusa rağmen ses gürültüsü veya trafik sorunu olmadığını görüyorsunuz. Yine ülkemizde Ak Parti belediyeciliği ile birlikte gelişen şehirlerimiz var. Temiz, güzel ve modern şehirler söz konusu. Biz istiyoruz ki Van ve ilçelerde de güzel bir kentleşme olsun" ifadelerini kullandı.
Ak Parti iktidarı ile birlikte başta İstanbul olmak üzere çok önemli şehirlerde gelişme olduğunu vurgulayan M.Nuri Başdinç, "Ak Parti iktidarı öncesi örneğin İstanbul sıkıntılarla boğuşuyordu. Ama Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte dünyanın önemli şehirlerinden biri haline geldi. Yine ülkemizde Ak Parti belediyelerinin olduğu şehirlerde de benzer gelişmeler olduğunu hepimiz görüyoruz" dedi.

 


            "TUŞBA'DA ÖNEMLİ PROBLEMLER VAR"
Tuşba ilçesindeki sorunları anlatan Başdinç, "Tuşba'da çok eksiklikler var. Tuşba'nın mevcut bir kent meydanı yok. Ciddi manada halkımızın ulaşabileceği sosyal mekanlar yok. Tuşba'da alışveriş yapmak isteyen, İpekyolu'na gitmek zorunda kalıyor. Çarşısı yok. Çarpık kentleşme var. Erciş veya Özalp tarafından Tuşba'ya girildiğinde sıkıntılı bir şehirle karşılaşıyorsunuz. İlçede imar problemi var. Müteahhitlerin bu taraflara kayacağı bir proje yok. İki katlı, tek katlı evler, parkı olmayan, yeşil alanı olmayan, dar sokaklar vs. Müteahhitleri cezbeden bir durum yok. Biz geldiğimizde inşallah kentsel dönüşümlerle bu sorunları çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Seçimlerde körü körüne ideoloji uğruna oy kullanılmamasını arzuladıklarını belirten Başdinç, Ak Parti'nin hizmet partisi olduğunu ifade etti.

 


              Başdinç, iktidarda Ak Parti'nin olmasının belediyeler açısından da önemli bir avantaj olduğunu söyleyerek, "Bugün iktidarda bizim partinin bulunması bizler açısından artı bir durumdur. Adaylık profili iyi olunca belediyecilik hizmetleri de daha iyi olur. Mütevazı olmayacağım, şu an aday adayları arasında en uygun profillerden biri bana ait. Mimarım. Belediyecilikle alakalı bir mesleğim var. Yine önemli bir aşiret sahibiyim. Buruki aşiretindeyim. Beni ikna ettikleri için bu göreve talip oldum. Hakkımızda hayırlısıyla olsun diyorum" şeklinde sözlerine son verdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER