Başkale'de kardan dolayı bazı köyler ulaşıma kapandı

Van’ın Başkale İlçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yüksek kesimler kar kalınlığı 20 santimetre olurken, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Başkale'de kardan dolayı bazı köyler ulaşıma kapandı

      Başkaleliler bahar ve sıcak havayı beklerken, yeniden kar sürprizi ile karşılaştı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar kara hazırlıksız yakalandı.

 

 

       Bahar aylarında yağan kar yağışı nedeniyle havaların soğuması sonucu çiçek açan ağaçlar zarar görürken, kar kalınlığının artmasıyla bazı ağaçların dalları kırıldı.

Sobalarını kaldıran ve kaloriferlerini kapatan bazı vatandaşlar da havaların soğumasının ardından tekrar kömür ve oduncuların yolunu tuttu.

 

 

      İlçede çiftçi olan Gıyasettin Bakışkan, kar yağışı nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

Bakışkan, “Kıştır halimizi görüyorsunuz. Kar yağıyor hayvanlarımız perişan yem bitti ot bitti. Yollarımız bazen kapanıyor. Nisan ayının sonundayız hala kar yağıyor. Hayvanlarımız aç. Yem aldık hayvanlara götürmüşüz. Batıda millet denize giriyor. Biz halen Başkale’de karın altındayız. Kış şartları bizim buralarda çok zor” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER