Başkale'de 'Peygamber ve Aile' konulu konferans…

Başkale Müftülüğünce Yatılı bölge ortaokullu konferans salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti, Hz. Peygamber ve Aile Konulu Konferans düzenlendi.

Başkale'de 'Peygamber ve Aile' konulu konferans…

  İl Müftüsü Ömer Keskin, mevlit –i Nebi haftasıyla yaptığı konuşmada Peygamberimizin sözlü ve fiili rehberliğine büyük ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

   Müftü Keskin, “Kur'an'da örneklerin en güzeli şeklinde takdim edilen Sevgili Peygamberimiz, hayatın her alanına ve her anına sözleri ve davranışlarıyla rehberlik ve öncülük etmektedir. Bugün ailede yaşanan huzursuzluğun temel sebebi, aile bireylerinin başta karı koca olmak üzere ilhamını Kur'an ve sünnetten almamasıdır. Özellikle sosyal medya aracılığıyla aile bütünlüğümüze kimi zaman filmler, kimi zaman televizyon dizileri, kimi zaman yarışma programlarıyla saldırılar gerçekleşmekte ve ne yazık ki çok defa kalıcı hasarlar oluşturulmaktadır. Aile bütünlüğüne yönelen bu saldırılardan korunmanın tek çaresi, Peygamberimizin mesajlarına sımsıkı sarılmak ve evlatlarımızı bu yolda yetiştirmeye gayret etmektir” dedi.

   Başkale Kaymakamı Asım Solak ise, “Peygamber Efendimizin hayatını bilmeyişi, anlayamayışımızdan, anlatamamamızdan kaynaklanmaktadır. Peygamber Efendimizin verdiği mesajları uygulayabilsek, ne kendi dünyamızda ne de insanlık dünyasında hiçbir problem kalmaz. İlk emir 'Oku'dur, ama ne acıdır ki hayatımızda okumak ya azdır ya da hiç yoktur. Bu şekilde kurtuluşa ermemiz mümkün değildir. İnşallah Mevlid-i Nebi Haftası buna vesile olur. Peygamberimizin bizlere verdiği mesajları anlar, hayatımızda uygularız” diye konuştu. 

  Söz konusu programda, Başkale Müftüsü İsmail Aydın da bir konuşma yaptı.

    Programda İlahi dinletisi Sinevizyon ve okunan ilahilerle son bulurken katılımcılar gül kitap dağıtılırken İlçe kaymakamı Asım Solak il Müftüsü Ömer keskin’e günün anlam önemine dair hediye takdim etti.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29