Başkale'de şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar…

Van Başkale Kaymakamı Asım Solak, iftarda şehit aileleri gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Başkale'de şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar…

     Başkale Kaymakamlığınca şehit ailelerine, gazi ve gazi eşlerine anneler günü ve ramazan ayı nedeniyle 6. Hudut Tugay Komutanlığında iftar verildi.

 

İftar öncesi Kaymakam Asım Solak ve Eşi Esra Solak şehit ailelerini ve gazileri kapıda karşıladı.

 Kaymakam Solak iftar programında yaptığı konuşmada; “Çok değerli şehit aileleri ve gazilerimizle aileleri İftar programımıza, hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

 

 Kaymakam Solak; “Ülkemiz kurulduğu günden bu güne kadar sürekli badirelerle karşılaşıyor. Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Çıkartması, Terörle Mücadele derken birde 15 Temmuz; bu süreçlerde binlerce şehit verdik, gazi verdik. Sizler de bu uğurda kiminiz evlatlarınızı kiminiz eşlerinizi, kiminiz kardeşlerinizi şehit verdiniz. Gazilerimiz var yine aramızda. Çok şükür dimdik ayakta ve kararlılıkla bu terörle mücadeleyi sizlerinde desteği ile halen sürdürüyoruz. Hem ramazan ayı nedeniyle hem de anneler günü vesilesiyle bu günü sizlerle geçirmek istedim. Geldiğiniz için tekrardan sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun var olun.” dedi.

 

Daha sonra şehit aileleri ve gazilerin masalarına tek tek giderek ilgilenen Kaymakam Solak ve eşi Esra Solak anneler günü münasebetiyle davete katılan bütün şehit anneleri ve şehit eşleri ile gazi eşlerine hediye takdim etti.

İftar programına katılan bütün ailelerle dışarıda hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program bitiminde şehit aileleri ve gazileri kapıda uğurladı ve hepsine davete katıldıklarından dolayı tekrardan teşekkür etti.

 

 

İftar programına Şehit Aileleri, Gaziler, Gazi Eşleri ve Çocukları, Kaymakam Asım Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Hati, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve Daire Amirleri katıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER