Başkale'de sosyal yardımlar sürüyor

Başkale ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere kömürün yanı sıra, nakdi, gıda ve giyim yardımı yapılıyor.

Başkale'de sosyal yardımlar sürüyor

   Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bu yıl Başkale ilçe geneline yardıma muhtaç ailelere 10 bin ton kömür dağıtımı yapıldı.

   Başkale İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, konuyla ilgili olarak; kış mevsimi dolayısıyla Vakıf tarafından yardımların sürdüğünü belirtti.

   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Başkale’de yaşayan ailelere ve vatandaşlara destekte bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 2017 faaliyet programı kapsamında son bir yıl içerisinde 1 milyon TL’den fazla nakdi yardım yaptık. 2 binden fazla hanemiz gıda ve giyim mağazamızdan faydalandı. Yangın su baskını gibi sebeplerle evi zarar gören ihtiyaç sahibi 40 bin TL nakdi destek verilmiştir” dedi.

 

   Şahit ve gazi yakınları Umreye gönderildi

   Öztürk, “2017-2018 Eğitim öğretim yılında ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi 179 ailenin çocuklarına kitap yardımı yapılmıştır. Birçok projeyle 2 Grup halinde 25 Şehit ve gazi yakını umreye gönderildi. Ketem projesinde kapsamında ilçemizin kırsal mahallerimizde ikamet eden 38-71 yaş grubu 1000 kadını Van ilimize göndererek kanser erken teşhis taramasından geçmesini sağladık. 8 aileye tüp bebek projesi ile çocuk özlemlerini sonlandırdık,  Genç kızlara çeyiz kuran beyaz eşya verilerek devletimiz düğün hediyesi olarak verildi. 5 ailemizin hasta ve engelli hastalarına medikal ve sağlık malzemesi ve akülü sandalye yardımı yapıldı. Başkale ilçemizde dikiş nakış, halıcılık, konularında kurslar açtık. Bunları inşallah ilçemizde daha da yaygınlaştıracağız. Başkale’de ayrım yapmaksızın tespit ettiğimiz bütün ihtiyaç sahibi ailelerimize bu yardımları yaptık. 2018 yılında da Vakfımız imkânları dâhilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER