Başkale'deki 100 yıllık çeşme yeniden inşa edildi

Van’ın Başkale ilçesinde Hafiziye mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi çeşme Başkale Belediyesi tarafından onarılarak yeniden inşa edildi.

Başkale'deki 100 yıllık çeşme yeniden inşa edildi

             Başkale Belediyesi halkın talebi üzerine merkez Hafiziye mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi çeşmeyi onararak halkın hizmetine sundu.

 

              Tarihi çeşmenin musluğunu açarak su içen Başkan Acar, “Bu çeşme ilçemiz için çok önemli bir yeri vardır. 100 yıldır halkımız su ihtiyacını bu çeşmeden sağlıyordu. Bize gelen talepler çeşmenin yeniden yapılmasıydı. Belediye olarak halkımızın istekleri bizim için önemlidir. Yaptığımız çalışma ile kullanılamaz halde bulunan bu çeşmeyi onararak yeniden inşa ettik. Eski yıllarda olduğu gibi mahalle halkı buradan su içebilir, kadınlar halılarını bu çeşmenin yanında yıkayabilir. Çeşmeyi halkımıza ve çocuklara armağan ediyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

 

             Mahalle sakinleri, ‘Arap Hamit'in çeşmesi’ olarak bilinen ve dönemin Belediye Başkanı Mehmet Dicle tarafından yapılan ve hizmete kazandırılan tarihi çeşmenin yeniden inşa edilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29